Μετά την οριστική υπογραφή απο την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κύπρου ελληνική εταιρεία επενδύσεων Wealth Avenue, για την έναρξη εργασιών για το Project της Πυλαίας στην Θεσσαλονίκη θα ακολουθήσουν, σχετικά σύντομα,ο οριστικός σχεδιασμός και υπογραφή της σύμβασης για τα οικιστικά έργα σε Αθήνα,Μαρούσι και Πόρτο Ράφτη.

 

Σύμφωνα με τον Αλέξιο Βανδώρο,Διευθύνοντα Σύμβουλο της Wealth Avenue, η Ελληνική αγορά αστικών ακινήτων δεν είναι μία και ενιαία για να μπορεί κάποιος να εκφράσει συνολικά άποψη.

Alexis Vandoros Wealth Avenue Plc

Σε ότι αφορά τα μεγάλα αστικά κέντρα, στα οποία επικεντρωνόμαστε εκεί υπάρχει ακόμα μεγάλο κενό στην ανάπτυξη νέων διαμερισμάτων ως φυσικό επακόλουθο της δεκαετούς  κρίσης όπου υπήρξε σχεδόν μηδενική ανοικοδόμηση.

Αυτό επιτείνεται και από το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε οικιστικά ακίνητα από ξένους ιδιώτες και επενδυτές. Ολα αυτά σε συνδυασμό με την εξαίρεση από το ΦΠΑ, τη golden visa και κάποιους γεωπολιτικούς παράγοντες δείχνουν πως και το 2024 θα είναι μία δυνατή χρονιά στα αστικά ακίνητα σημαντικές τάσεις διαφοροποίησής τους.

Για εμάς ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η τοποθεσία του ακινήτου – οικοπέδου.

Αυτό έχει να κάνει είτε με την απόσταση από σημαντικά Μέσα Μεταφοράς είτε με σημαντικούς οδικούς κόμβους είτε με τη γεωμορφολογία όπως είναι η απόσταση από θάλασσα και παραλία. Φυσικά φροντίζουμε να αξιολογούμε, με την ομάδα των ειδικών συνεργατών μας αρχιτεκτόνων και μηχανικών, την οικοδομησιμότητα και την τιμή αγοράς ή το ποσοστό αντιπαροχής να είναι τέτοια που να καθιστούν αυτή την επένδυση ως επενδυτική “ευκαιρία”. Επίσης σημαντικό για την επιλογή ενός ακινήτου όπως και της τοποθεσίας του είναι και η δυνητική ζήτηση που μπορεί να έχει από αγοραστές του εξωτερικού και αυτό το επιτυγχάνουμε μέσω της στενής συνεργασίας που έχουμε και του feedback που λαμβάνουμε από συνεργαζόμενες εταιρείες τους εξωτερικού οι οποίοι μας συστήνουν σε πελάτες τους

Και ο Διευθυντής Επενδύσεων της Wealth Avenue Λ.Κοντός τονίζει ότι τα έργα της εταιρείας υλοποιούνται κυρίως αξιοποιώντας τα ιδία κεφάλαια της τα οποία συγκεντρώνονται μέσα από τις αυξήσεις κεφαλαίου που πραγματοποιεί και επίσης δίνει την ευκαιρία σε όσους επενδυτές συμμετέχουν στις αυξήσεις αυτές να  μπορούν να συμμετέχουν σαν συνεπενδυτές στα προς ανέγερση έργα,.

Ετσι με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα να επενδύουν σαν θεσμικοί επενδυτές και ιδιώτες που σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαζόταν να κατέχουν γνώση, πολύ μεγαλύτερα κεφάλαια, προσωπικό και εμπειρία για να πετύχουν κάτι τέτοιο.  Φυσικά η ομάδα των συνεπενδυτών μας συνεχώς εμπλουτίζεται μέσω της θετικής ανταπόκρισης που λαμβάνουμε από επενδυτές που θέλουν να συμμετάσχουν στα έργα μας και στρατηγικά είμαστε ανοιχτοί στην περαιτέρω διεύρυνση της γιατί έτσι επιτυγχάνουμε την υλοποίηση ακόμα περισσότερων έργων δίνοντας μας την ευκαιρία της διαφοροποίησης των επενδύσεων και συνεπώς και της διασποράς των κινδύνων που εμπεριέχονται στα σχεδιαζόμενα projects.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ