Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη του στο studio την wellbeing innovator Βάσια Μανίκα συζητούν για τον ρόλο του wellbeing σε μια σύγχρονη επιχείρηση.

Συζητήθηκε πως ο όρος “wellbeing” στις επιχειρήσεις αναφέρεται στην ολοκληρωμένη ευημερία των εργαζομένων, που περιλαμβάνει τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική τους υγεία. Αυτή η έννοια γίνεται τάση διότι οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι η φροντίδα της ευημερίας των εργαζομένων οδηγεί σε αυξημένη παραγωγικότητα, μειωμένη απουσία και καλύτερη εταιρική φήμη. Αναφέρθηκε πως η ευημερία των εργαζομένων είναι σημαντική διότι συμβάλλει στη διατήρηση ενός θετικού και αποδοτικού εργασιακού περιβάλλοντος. Ακόμα τονίστηκε πως η ενσωμάτωση προγραμμάτων wellbeing μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα, μειώνοντας το στρες και ενισχύοντας τη συγκέντρωση και το ηθικό. Ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα wellbeing περιλαμβάνει τη φυσική άσκηση, τη διατροφή, την ψυχολογική υποστήριξη και την προώθηση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Συζητήθηκε επιπροσθέτως πως η αξιολόγηση των αναγκών των εργαζομένων μπορεί να γίνει μέσω ερευνών, συνεντεύξεων και ανάλυσης δεδομένων υγείας. Καλές πρακτικές περιλαμβάνουν την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στον σχεδιασμό των προγραμμάτων, την τακτική αξιολόγηση και την ευελιξία. Ακόμα, οι διευθυντές μπορούν να προάγουν την κουλτούρα της ευεξίας δείχνοντας προσωπικό ενδιαφέρον και υποστηρίζοντας τις προσπάθειες ευημερίας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε πως εμπόδια μπορούν να είναι η έλλειψη πόρων, η αντίσταση στην αλλαγή και η ανεπαρκής επικοινωνία. Ακόμα σχολιάστηκε πως οι τεχνολογικές λύσεις, όπως εφαρμογές υγείας και πλατφόρμες ευεξίας, μπορούν να στηρίξουν την υγεία και την ευημερία.

Τέλος ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας έδωσε tips για την επικοινωνία της αξίας του Wellbeing εσωτερικά στην επιχείρηση.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 200 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα), ΤΡΤ (Θεσσαλία) κάθε Σάββατο στις 14.00 & κάθε Κυριακή στις 12:00 και ALFA (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη) κάθε Σάββατο στις 14.00 & κάθε Κυριακή στις 12:00.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 217 «Υγιείς Επιχειρήσεις & Αύξηση Τζίρου: Αναπτύσσοντας το Wellbeing» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/ygieis-epicheiriseis-afksisi-tzirou-anaptyssontas-to-wellbeing/