Στην 26η θέση του Bloomberg Global Health Index βρίσκεται η Ελλάδα, χάνοντας έξι θέσεις από την προηγούμενη λίστα του πρακτορείου.

O κατάλογος βασίζεται σε μεταβλητές που περιλαμβάνουν το προσδόκιμο ζωής και τους κινδύνους από καπνό και παχυσαρκία. Εξετάζεται επίσης και ο περιβαλλοντικός παράγοντας, όπως η πρόσβαση σε καθαρό νερό και οι συνθήκες υγιεινής.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κατάλογο του Bloomberg, η Ισπανία φέτος παίρνει τα σκήπτρα από την Ιταλία. Τέσσερα ακόμη ευρωπαϊκά κράτη συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Η Ισλανδία στην τρίτη θέση, η Ελβετία στην πέμπτη, η Σουηδία στην έκτη και η Νορβηγία στην ένατη θέση.

Η λίστα του πρακτορείου κατατάσσει 169 οικονομίες, με βάση παράγοντες που συμβάλλουν στη συνολική υγεία.

Η Ιαπωνία έχει τον πιο υγιή πληθυσμό στην Ασία, και κάνοντας άλμα τριών θέσεων υψηλότερα φτάνει στην τέταρτη θέση, αντικαθιστώντας τη Σιγκαπούρη, που έπεσε στην όγδοη.

Η Αυστραλία και το Ισραήλ βρίσκονται στην έβδομη και δέκατη θέση.

Στη Βόρεια Αμερική, ο Καναδάς στη 16η θέση ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό, που υποχώρησαν στη 35η και 53η θέση αντιστοίχως. Το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ κινείται αρνητικά λόγω των θανάτων από υπερβολική χρήση ναρκωτικών και των αυτοκτονιών.

Η Κούβα βρίσκεται πέντε θέσεις υψηλότερα από τις ΗΠΑ, η Βόρεια Κορέα βελτιώθηκε κατά επτά θέσεις, στη 17η, ενώ η Κίνα ανέρχεται τρεις βαθμίδες, στη 52η.

Οι υποσαχάριες οικονομίες αντιπροσωπεύουν τις 27 από τις 30 με τη χειρότερη θέση στον κατάλογο. ΗΑϊτή, το Αφγανιστάν και η Υεμένη είναι οι υπόλοιπες τρεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ