Οι επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού βρέθηκαν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, για 21η συνεχόμενη χρονιά, στο επίκεντρο της επετειακής Τελετής Απονομής των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ, τα οποία διοργανώνει το περιοδικό ΧΡΗΜΑ σε συνεργασία με την ethosEVENTS και το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr.

Tα βραβεία-θεσμός, πλέον, για την ετήσια αξιολόγηση των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών, τα οποία φέτος θα διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο Divani Caravel με φυσική παρουσία, καθώς και με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Expo Complex, τίμησαν με τη συμμετοχή τους εξέχοντες θεσμικοί ομιλητές αλλά και σημαντικοί εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας και της αγοράς.

Θεσμική ομιλία παρέθεσε η κα. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Υφυπουργός Ανάπτυξης.

“Είναι μεγάλη μου χαρά να παρίσταμαι σήμερα στα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για μια διοργάνωση που μέτρα 21 έτη παρουσίας και αναδεικνύει την προσφορά στελεχών και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Είναι ένας θεσμός με υψηλή προστιθέμενη αξία, καθώς τα εν λόγω βραβεία αποδίδονται από την ίδια την επιχειρηματική κοινότητα και το αναγνωστικό κοινό. Να εστιάσω στην απονομή βραβείου για την εταιρική διακυβέρνηση. Επίσης στην απονομή για την εφαρμογή κριτηρίων ESG που αποτελεί ευρωπαϊκό στόχο εδώ και χρόνια αλλά και υποχρέωση της Ελλάδας”. 

Παράλληλα η κα. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου τόνισε ότι: γίνεται πράξη η κυβερνητική στόχευση για κοινωνικό μέρισμα της ανάπτυξης. Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός δίκαιη ανάπτυξη για όλους. Τα Επιχειρηματικά Βραβεία έχουν καθιερωθεί ως θεσμός και απονέμονται για πρόσωπα που ξεχώρισαν. Οι κατηγορίες καλύπτουν όλο το φάσμα της αγοράς. Από τις εισηγμένες εταιρείες έως τους θεσμικούς επενδυτές και τις εταιρείες που επενδύουν σε ακίνητη περιουσία.

Ήδη οι παρουσίες σημαντικών προσωπικοτήτων του χώρου αποδεικνύουν το κύρος της εκδήλωσης η οποία έχει καταστεί σημαντικός θεσμός. Επιβραβεύοντας το επιχειρείν αναδεικνύουμε τις αξίες της επιχειρηματικότητας, την καινοτομία, την εξωστρέφεια. Η κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά δίπλα στην επιχειρηματικότητα, δίπλα στις προσπάθειες. Πάνω από το 60% της ανάπτυξης του 2024 θα προέλθει από το ΠΔΕ, το οποίο, αυτή την χρονιά, θα ανέλθει σε 12,2 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 12%, και θα είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων 14 ετών. 

Έχουμε χρήματα του ΕΣΠΑ 2021-2027, του Ταμείου Ανάκαμψης, της αναπτυξιακής τράπεζα, κεφαλαία που θα φτάσουν σε κάθε επιχείρηση”.

PHOTO ©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ