Αποστολή: Έλενα Ερμείδου

Στα εγκαίνια της πρώτης ιδιωτικής σιδηροδρομικής γραμμής της Rail Cargo Logistics Goldair σε συνεργασία με τον Αυστριακό Σιδηρόδρομο (Österreichische Bundesbahnen, ÖBB) παρευρέθηκε (ΒΙΠΕ Σίνδου) ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός χαιρέτησε τη συμφωνία τονίζοντας ότι είναι η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή για μεταφερόμενα φορτία, ευχήθηκε καλή επιτυχία και ασφαλείς μεταφορές τονίζοντας ότι οι μετέχουσες εταιρείες στο σχήμα εξασφαλίζουν την ποιότητα των μεταφορών.

“Η χώρα αναβαθμίζεται, ο σιδηρόδρομος είχε μείνει πίσω, ωστόσο πλέον αλλάζει ο χάρτης των μεταφορών, παράλληλα αναβαθμίζονται και οι επιβατικές μεταφορές. Ολοκληρώνεται ο διάδρομος 10 της γραμμής Θεσσαλονίκης – Ειδομένης προς χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την Αυστρία και σύντομα θα ολοκληρωθεί η β’ διακρατική συμφωνία που θα βγάλει την χώρα από την απομόνωση”, τόνισε ο υπουργός.

Όσον αφορά στο Θριάσιο τόνισε ότι η σχετική σύμβαση θα συζητηθεί στη Βουλή και για το εμπορευματικό κέντρο Θεσσαλονίκης, οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here