Γνωστοί επενδυτές με εμπειρία στο fintech περιβάλλον και τo start up οικοσύστημα έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη Woli, το πρώτο ψηφιακό πορτοφόλι και προπληρωμένη κάρτα Mastercard για παιδιά και νέους 10-18 ετών, συν-διαχειριζόμενο από τους γονείς και με έδρα την Αθήνα.

Το ύψος της χρηματοδότησης διαμορφώθηκε στα 700.000 ευρώ με επικεφαλής την Eleven Ventures και τον πρώτο επενδυτή στην εταιρεία Payhawk.

Οι εισερχόμενοι επενδυτές περιλαμβάνουν angels investors και επιχειρηματίες με σημαντική τεχνογνωσία στον κλάδο, όπως ο Βίκτωρ Τροκούδης από την Plum Fintech, ο Θανάσης Σοφιανός από τη Relevance Digital Agency και ο Hristo Borisov από την Payhawk.

Πως θα βοηθήσουν τα νέα κεφάλαια

Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στη Woli να επεκτείνει την εφαρμογή της, να αναπτύξει την ομάδα της και να προετοιμαστεί για άνοιγμα σε νέες αγορές.

Όπως σημειώνει η διοίκηση, η εταιρεία εργάζεται αυτή τη στιγμή στο σχεδιασμό νέων λειτουργιών, όπως την πλατφόρμα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης, έξυπνους στόχους αποταμίευσης, δωροκάρτες από συγγενείς, καθώς και το Woli Marketplace, μια αγορά όπου οι έφηβοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μοναδικές επιβραβεύσεις, εκπτώσεις αλλά και προϊόντα, όπως κουπόνια για τα αγαπημένα τους online games.

Όπως επισημαίνεται, η εταιρεία, η οποία έχει άδεια ως διανομέας ηλεκτρονικού χρήματος από την Τράπεζα της Λιθουανίας και σημαντικές συνεργασίες τόσο με τη Mastercard όσο και τη VISA, ξεπέρασε τις 1.000 εγγραφές μέσα στους πρώτους 3 μήνες λειτουργίας της και απολαμβάνει συνεχή αύξηση συναλλαγών στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Η mobile εφαρμογή (iOS, Android) παρέχεται προς το παρόν μόνο στην Ελλάδα, όπου η εταιρεία βελτιστοποιεί τη λειτουργία της πριν επεκταθεί σε νέες αγορές όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Τι κάνει η Woli

Η Woli εκσυγχρονίζει την οικογενειακή διαχείριση χρημάτων, προσφέροντας στα παιδια μια ευχάριστη και εκπαιδευτική mobile εφαρμογή διαχείρισης χρημάτων και μια προπληρωμένη Mastercard συνδεδεμένη με το λογαριασμό τους, όπως στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, παρέχει στους γονείς ένα εργαλείο που αυτοματοποιεί το χαρτζιλίκι και προσφέρει απόλυτη ασφάλεια και έλεγχο. Πρόκειται για την πρώτη τραπεζική εμπειρία μέσα από την οποία τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές αρχές οικονομικής διαχείρισης, λαμβάνουν αυτόματα το χαρτζιλίκι τους, πληρώνουν online και σε φυσικά καταστήματα με ασφάλεια και ταχύτητα και μπορούν να θέσουν τους δικούς τους στόχους αποταμίευσης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Woli, Βασίλης Ζούπας, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την χρονιά που έρχεται. Διαθέτουμε μια ισχυρή τεχνολογία, με λειτουργίες που εκτείνονται πέρα από τη χρηματο-οικονομική τεχνολογία. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη Woli ένα από τα κορυφαία neobank brands για παιδιά και εφήβους στην Ευρώπη. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της ομάδας μας και στην εκτέλεση της στρατηγικής μας με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα. Η είσοδος αυτής της δυνατής ομάδας επενδυτών είναι σίγουρα ένα σημαντικό ορόσημο στην αποστολή μας».

Ο Managing Partner της Eleven, Vassil Terziev δήλωσε με τη σειρά του: «Ενώ η διαχείριση των προσωπικών οικονομικών για τις οικογένειες είναι μια αυξανόμενη τάση, τα παιδιά συμμετέχουν σε όλο και περισσότερες συναλλαγές χωρίς μετρητά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Βασίλη και την ομάδα του στην Eleven, καθώς η Woli αναλαμβάνει την αποστολή να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η διαχείριση χρημάτων και η οικονομική εκπαίδευση μέσα στην οικογένεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here