Σε μία απρόσμενη -εν μέρει- κίνηση, ο Warren Buffet ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από διαχειριστής του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πρόθεσή του να δωρίσει μετοχές της Berkshire Hathaway αξίας 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πέντε ιδρύματα.

Παρά τις στενές σχέσεις με το -άλλοτε αγαπημένο- ζευγάρι δισεκατομμυριούχων, ο Buffet ανακοίνωσε την παραίτησή του από το ίδρυμα αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Παραιτούμαι τώρα από αυτήν τη θέση, όπως έχω κάνει σε όλα τα εταιρικά συμβούλια εκτός από αυτό της Berkshire… Ο διευθύνων σύμβουλος της BMG είναι ο Mark Suzman, μια εξαιρετική πρόσφατη επιλογή που έχει την πλήρη υποστήριξή μου. Οι στόχοι μου είναι 100% σύμφωνοι με τους στόχους του ιδρύματος και η φυσική μου παρουσία δεν απαιτείται σε καμία περίπτωση για την επίτευξη αυτών των στόχων”.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, το 2006, ο μεγαλοεπενδυτής δεσμεύθηκε να δώσει όλες τις μετοχές του στην Berkshire μέσω ετήσιων δωρεών στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, στο Ίδρυμα Susan Thompson Buffett, στο Sherwood Foundation, στο Howard G. Buffett Foundation και στο NoVo Foundation. Τότε, ο Buffett κατείχε 474.998 μετοχές Berkshire “A” και σήμερα είπε ότι κατέχει 238.624 μετοχές, αξίας περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Σήμερα είναι μια μέρα ορόσημο για μένα”, τόνισε ο Buffet και πρόσθεσε “Το 2006, δεσμεύτηκα να διανείμουν όλες τις μετοχές της Berkshire Hathaway – πάνω από το 99% της περιουσίας μου – στη φιλανθρωπία. Με τη σημερινή διανομή 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είμαι στα μισά του δρόμου”.

Διαβάστε επίσης:

O… “όρκος” των billionaires (και πού ξοδεύουν τα λεφτά τους)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here