“Ο επενδυτής του σήμερα δεν επωφελείται από τη χθεσινή ανάπτυξη.”
είχε πει ο Warren Buffet πριν από πολλά χρόνια. Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντικά αποτελέσματα.

Ο Warren Buffet είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Δουλειά του είναι να προβλέπει και να τοποθετεί τον πλούτο του στην προοπτική του κέρδους.

Σήμερα έχει αποφασίσει ότι οι εφημερίδες δεν έχουν πλέον προοπτική κερδοφορίας. Γι’ αυτό τις εγκαταλείπει… Αποφάσισε αντί για μέτοχος να γίνει δανειστής τους. Με επιτόκιο 9%

H Berkshire Hathaway του Warren Buffett συμφώνησε να πουλήσει τη δραστηριότητά της στις εφημερίδες στην Lee Enterprises αντί 140 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, εγκαταλείποντας έναν κλάδο τον οποίο ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ανέκαθεν υπερασπιζόταν ακόμη κι όταν οι οικονομικές προοπτικές επιδεινώνονταν.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει 31 ημερήσιες εφημερίδες και 49 εβδομαδιαίες, συμπεριλαμβανομένων της ημερήσιας Omaha World-Herald στην Nebraska, της Buffalo News στη Νέα Υόρκη, της Richmond Times-Dispatch στη Βιρτζίνια και της Tulsa World στην Οκλαχόμα.

Η Berkshire θα γίνει επίσης ο μοναδικός πιστωτής της Lee, αναχρηματοδοτώντας το υφιστάμενο χρέος της και δανείζοντάς της 576 εκατ. δολάρια με επιτόκιο 9%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here