Ευρεία αναφορά στην ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών που σχετίζονται με τις συντάξεις, οι οποίες θα “συστεγαστούν” υπό τον e-EΦΚΑ έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξη του στο OPEN BEYOND.

Σύμφωνα με τον υπουργό, “στο τέλος του 2021, αρχές του 2022, τίποτε δεν θα είναι το ίδιο για τις συντάξεις”.

Στο ερώτημα πόσο θα χρειάζεται πλέον για να εκδοθεί μια σύνταξη, ο υπ. Εργασίας απάντησε ότι η ψηφιακή αίτηση θα συνεπάγεται άμεσης απάντησης, χωρίς να προσδιορίσει ακόμη τον ακριβή χρόνο που θα απαιτείται.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το πρώτο βήμα θα γίνει την 1η Ιουνίου του 2020, με τον κ. Βρούτση να θέτει ως στόχο 1 στις 3 αιτήσεις για συνταξιοδότηση να γίνεται ψηφιακά. Μέχρι τα μέσα του 2021, ο στόχος είναι το 90% των συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά.

Πέρα από τις συντάξεις, ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε ευρύτερα για το νέο ασφαλιστικό, εστιάζοντας στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο υπουργός Εργασίας έδωσε εξάλλου “οδηγίες” για το πώς πρέπει να κινηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, “η 13η σύνταξη δεν υπήρξε ποτέ, την επικαλέστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Παίχτηκε παιχνίδι στις πλάτες των συνταξιούχων”.

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Βρούτσης είπε ότι “αύξηση θα πάρουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι. Όσοι ξέρουν ότι τους έχει κοπεί στα 1.300€ κύρια κι επικουρική. Θα δουν άμεσα όλοι λεφτά, από 5 έως 200€ και μεσοσταθμικά περίπου 99,5€. Αυτό θα είναι το εύρος της επικουρικής”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here