Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της προετοιμασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα κα Laurence AUER και ο Διευθυντής του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας «Atout France» για την Ιταλία και την Ελλάδα, κ. Frédéric MEYER με την υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου για το πολυαναμενόμενο, κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη.

Το παρών έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την καλή προετοιμασία των Γάλλων. Είμαστε ευτυχείς για έναν επιπλέον λόγο, επειδή κάθε επιτυχημένη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, όπου κι αν γίνονται στον κόσμο, είναι και μία επιτυχία της Ελλάδας. Είμαστε στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εδώ που ανάβει η Ολυμπιακή Φλόγα. Τι άλλο πρέπει να αναφέρουμε για να αισθανθούμε υπηρηφάνεια για την ιστορία και τον πολιτισμό μας».

Ομιλία παρέθεσε η κα Laurence AUER, Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, ο κ. Frédéric MEYER Διευθυντής του Οργανισμού «Atout France» για την Ιταλία και την Ελλάδα, η κα Barbara Lovato, υπεύθυνη Τύπου του Οργανισμού «Atout France» για την Ιταλία και την Ελλάδα.

Frédéric MEYER

Η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα αναφέρθηκε στη συνεργασία με την ελληνική πολιτεία, στη σημασία- οικονομική, κοινωνική και αθλητική- των Αγώνων για την Γαλλία, και μίλησε για θέματα φιλοξενίας σημειώνοντας τις πτυχές ζωής της χώρας: μουσική, γαστρονομία, τέχνη, πολιτισμός και τουρισμό.

ΑναμΕνονται περΙπου 12 εκατομμΥρια επισκΕπτες, εΙτε για τους ΑγΩνες εΙτε τουρΙστες για να βιΩσουν την πΟλη στην περΙοδο των ΑγΩνων

Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Παράλληλα έγινε σύνδεση με το Παρίσι απ΄όπου μίλησε ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Συντονισμού της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 κ. Λάμπης Κωνσταντινίδης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού ξεκίνησε παρουσιάζοντας τους εντυπωσιακούς αριθμούς της διοργάνωσης- 869 αγωνίσματα, 32 Ολυμπιακά και 22 Παολυμπιακά αθλήματα, 15.000 αθλητές, 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές, 20.000 δημοσιογράφοι, 45.000 εθελοντές και 13 εκατομμύρια εισιτήρια (10 και 3 αντίστοιχα για Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες), τόνισε ότι θα είναι «Αγώνες ανοιχτοί σε όλους», πρόσθεσε ότι πρόκειται για «ιστορικούς Αγώνες με σημείο αναφοράς την ισότητα και ουδέτερο περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα» και αναφέρθηκε στους 3 άξονες του σχεδιασμού:

«1. Γιορτή: Σημείο αναφοράς η τελετή έναρξης που θα γίνει πρώτη φορά έξω από το στάδιο, θα διαπεράσει το Παρίσι, μέσω του Σηκουάνα.
2. Κληρονομιά
3: Συμμετοχή: χαρακτηριστικό είναι η παρουσίαση για πρώτη φορά ανοιχτού Μαραθωνίου για όλους. Όχι την ίδια ώρα με τους αθλητές, αλλά  λίγο πριν στην ίδια διαδρομή.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ