Μου λένε τα πρόθυμα κομματικά πουλάκια, πως η αντιπροεδρία της κυβέρνησης και το Μέγαρο Μαξίμου προωθούν τον Δημήτρη Σιδέρη για την θέση του Ηλία Πλασκοβίτη.

Η εξαετής θητεία του Η. Πλασκοβίτη έληξε (όχι, πως εάν ήθελαν οι της κυβερνήσεως δεν θα μπορούσαν να την ανανεώσουν αλλά…) και παρότι ο διοικητής της ΤτΕ θέλησε να τον κρατήσει ως σύμβουλο σε άλλη θέση- λόγω της εξαιρετικής εμπειρίας του στο μέτωπο των επαφών με ECB και SSM για ζητήματα φλέγοντα- όπως τα NPEs, τα τραπεζικά κ.λ.π- το Γενικό Συμβούλιο μπλόκαρε την σχετική πρόταση.

Ικανό στέλεχος ο Δημήτρης Σιδέρης, με θητεία σε διάφορα όργανα της ΤτΕ,  αλλά τις επαφές και τον αέρα, που είχε ο κ. Πλασκοβίτης εκ των πραγμάτων δεν τα έχει και θα χρειαστεί εύλογο χρόνο για να τα αποκτήσει.

Το Μαξίμου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, μεθοδικά και μεθοδευμένα να υποσκάπτει το έδαφος κάτω από τον Γιάννη Στουρνάρα επιχειρώντας από τις αρχές του 2017 να αλλάξει τους συσχετισμούς στο 12μελές Γενικό Συμβούλιο (για αυτό χρησιμοποιώ την βαριά λέξη μεθοδευμένα).

Αρχικά με την προώθηση των Γρ. Στεργιούλη, Στ. Οκταποδά, Αθ. Σαββάκη και Ιουλία Αρμάγου) και φέτος τον Φεβρουάριο ανανεώνοντας για άλλη μία 3ετία την θητεία του Νικ. Σκορίνη (μέλος της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ). 

Το περίεργο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι, πως πρωταγωνιστικό ρόλο αμφισβητώντας σε κάθε ευκαιρία τον διοικητή διαδραματίζει ο Γιάννης Μουρμούρας, ο οποίος εμφανίζεται πιο πούρος αντιΣτουρναρικός ακόμη και από τον τοποθετημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρο Μητράκο.

Το σύνδρομο του…χαλίφη, βλέπετε.

Το επικίνδυνο είναι, πως η αντιπροεδρία, το Μαξίμου παίζουν αυτά τα παιχνίδια λίγα 24ωρα πριν η χώρα βγει στις αγορές με ευάλωτες τις τράπεζες, με capital controls, με…βουνό τα NPEs δηλαδή σε μία περίοδο που έχει ανάγκη την ηρεμία στην ΤτΕ και το κυριότερο τις καλές σχέσεις με την  Φρανκφούρτη. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here