Πιέσεις στην κυβέρνηση Τζόνσον, να επιτρέψει άμεσα τα ταξίδια

Μια χαραμάδα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τουρισμό σχετικά με τους Βρετανούς τουρίστες άνοιξε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ. Ο Βρετανός υπουργός επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να επιτρέψει στους πλήρως εμβολιασμένους κατοίκους της χώρας του, να επισκεφθούν τους αγαπημένους τους Μεσογειακούς προορισμούς, χωρίς καραντίνα κατά την επιστροφή τους, αλλά… από τον Αύγουστο.

Ωστόσο αυτό ενίσχυσε τις πιέσεις των ταξιδιωτικών γραφείων και πλέον και των αεροπορικών εταιριών οι οποίες μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης με τη βρετανική κυβέρνηση απαιτώντας δημοσίως να μην υπάρξει άλλη αναβολή, ώστε να αρθούν άμεσα τα αντικίνητρα, για ταξίδια πλήρως εμβολιασμένων πολιτών ήδη από το τέλος Ιουνίου.

Αλλά για το θέμα αυτό, όπως μετέδωσε η DW, ο κ. Χάνκοκ είπε ότι «δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για αυτό το βήμα, όμως είναι κάτι που δουλεύουμε και κάτι που σίγουρα θέλω να γίνει», καθώς η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, «πάγωσε» το τελευταίο βήμα για την πλήρη απελευθέρωση της χώρας από τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Αεροπορικές και ταξιδιωτικά γραφεία, επιτίθενται στην αγγλική κυβέρνηση

Πάντως ο τουριστικός κλάδος διαφωνεί και επικαλείται στοιχεία του Συστήματος Εντοπισμού και Ιχνηλάτησης (NHS Test and Trace) που επιβεβαιώνουν ότι στο διάστημα μεταξύ 20 Μαΐου με 9 Ιουνίου, το ποσοστό θετικότητας στους 3.124 ταξιδιώτες που μπήκαν στη Βρετανία από Ελλάδα, Γαλλία και Ισπανία ήταν μόλις 0,1%.

Στο μεταξύ, η Ένωση των Βρετανικών Αερογραμμών με επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών Γκράντ Σαπς, ζητά να αποσυρθούν τα «δυσανάλογα» μέτρα, καθώς ήδη 32 χώρες δεν προβλέπουν καραντίνα για τους ταξιδιώτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ παράλληλα θέλουν να δουν την πράσινη λίστα να μεγαλώνει.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη εμβολιάσει με πρώτη δόση το 82% του ενήλικου πληθυσμού ενώ το 60% έχει λάβει και τις δυο δόσεις εμβολίου.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία αντίστοιχα, έχει ήδη απελευθερώσει τα ταξίδια σε Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία και Βέλγιο για πλήρως εμβολιασμένους Γερμανούς ταξιδιώτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here