Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στη Βρετανία υποχώρησαν κατά 15,6% σε σχέση με το περασμένο έτος, κατά τη διάρκεια του “σημαντικού” μήνα από την άποψη των πωλήσεων, το Μάρτιο.

Κύριος λόγος, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν (τα πλήρη θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα), η ζήτηση για αυτοκίνητα με diesel κινητήρα υποχώρησε περισσότερο από το ένα τρίτο.

Ο Μάρτιος γενικώς θεωρείται ο κορυφαίος μήνας πωλήσεων του έτους καθώς είναι ο ένας από τους μόλις δύο μήνες που εκδίδονται νέες πινακίδες κυκλοφορίας.

Αλλά μετά από τις πωλήσεις-ρεκόρ του 2015 και του 2016, η ζήτηση για το σύνολο της χρήσης μειώθηκε το 2017 λόγω της αβεβαιότητας για τους μελλοντικούς περιβαλλοντικούς δασμούς στα αυτοκίνητα με diesel κινητήρα και λόγω των ασθενέστερων καταναλωτικών δαπανών μετά από την απόφαση για Brexit το 2016, που οδήγησε σε άνοδο τις τιμές.

Η ζήτηση διογκώθηκε τεχνητά το Μάρτιο πέρυσι, όταν οι καταναλωτές επέσπευσαν τις αγορές τους για να προλάβουν μια αύξηση φόρου που τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο του 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here