Η βρετανική εργοστασιακή παραγωγή υποχώρησε τον Απρίλιο με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2012, λόγω της ασθενέστερης ζήτησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, προκαλώντας ανησυχία ότι η επιβράδυνση της οικονομίας στις αρχές του 2018 επιμένει.

Τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα εμφάνισαν επίσης ότι το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα για αγαθά από το Σεπτέμβριο του 2016, ύστερα από μεγάλες μειώσεις στις εξαγωγές φαρμακευτικών ειδών και μηχανημάτων.

Τα στοιχεία κάνουν λίγα για να υποστηρίξουν την άποψη του υποδιοικητή της BoE, Dave Ramsden, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως τα στοιχεία μέχρι στιγμής υποδηλώνουν ότι η αδύναμη έναρξη της οικονομίας για το 2018, θα αποδεικνυόταν πρόσκαιρη.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι να φανούν αποδείξεις ότι η οικονομία ήταν πιο σταθερή.

Η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε 1,4% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο μετά από την πτώση 0,1% το Μάρτιο, πτώση που είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 0,3%.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2012, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here