Εξετάζει μεν όλες τις προτάσεις που υποβάλλουν οι υποψήφιοι αγοραστές, χωρίς να βιάζεται να πουλήσει, προσβλέποντας στο μέγιστο δυνατό τίμημα. Αυτό αναφέρουν οι γνωρίζοντες για την στάση της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, υπό την Strategic Initiatives Foods, σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την απόκτηση της εταιρείας.

Είναι γνωστό πως η Δωδώνη βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στο στόχαστρο άλλων γαλακτοβιομηχανιών που επιθυμούν να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά, αλλά και επενδυτικών funds.

Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους που έχουν εκδηλώσει σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον για την απόκτηση της γαλακτοβιομηχανίας, βρίσκονται η Friesland Campina (Νουνού), η Optima της οικογένειας Παντελιάδη, ο όμιλος Τυράς (Όλυμπος) των αδελφών Σαράντη, όπως και το επενδυτικό fund Deca, του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου, το οποίο το τελευταίο διάστημα ανακοινώνει σειρά τοποθετήσεων.

Όλα βεβαίως θα εξαρτηθούν από το ύψος του τιμήματος, καθώς η Strategic Initiatives Foods Ltd., που ελέχει το 93,75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας θα θελήσει να αποκομίσει τα μέγιστα από την επένδυσή της, έχοντας πετύχει σταθερή πορεία ανάπτυξης για την επιχείρηση, την οποία ελέγχει από τον Νοέμβριο 2012.

Από το τίμημα άλλωστε αναμένεται να κριθεί αν ο μέτοχος της γαλακτοβιομηχανίας θα αποεπενδύσει, αν θα επιλέξει να διαθέσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών ή αν αποφασίσει εν τέλει τα πράγματα μείνουν ως έχουν μέχρι νεωτέρας και μέχρι οι τιμές και η κατάσταση στην αγορά βελτιωθούν.

Σημειώνεται ότι το business plan της εταιρείας προβλέπει πωλήσεις 200 εκατ. ευρώ, με τις εξαγωγές έως το 2020 να αντιστοιχούν στο 50% του συνολικού τζίρου, από 35% που ήταν το 2015 και 37% που ήταν πέρυσι.

Σήμερα η Δωδώνη διαθέτει τρία εργοστάσια, απασχολεί 500 εργαζόμενους, συνεργάζεται με περισσότερους από 5.000 παραγωγούς, ο τζίρος της εκτιμάται ότι πέρυσι ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ ενώ οι εξαγωγές της που τρέχουν με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης αντιπροσωπεύουν το 37% του συνολικού της τζίρου.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here