Βρέχει (ν)τροπολογίες στη Βουλή…

0

του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Δεν έχει τέλος ο εκμαυλισμός της πολιτικής ζωής. Η Βουλή είναι ανοιχτή ενώ ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών, κάποιοι θυμήθηκαν να κυρώσουν τώρα διεθνείς συμφωνίες που έχουν συναφθεί πριν από πολλούς μήνες και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θυμήθηκαν ότι πρέπει να λύσουν τα προβλήματα των ψηφοφόρων τους με “Ν”τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Η κύρωση της διακρατικής συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν για την …προστασία του περιβάλλοντος  και του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια για την βιοποικιλότητα αποτελούν τέλεια αφορμή για “τακτοποιήσεις ημετέρων συμφερόντων” της τελευταίας στιγμής…

Η ίδια η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ξαφνικά κατέθεσε όχι μία ούτε δύο αλλά 5 (!) τροπολογίες εκ των οποίων τουλάχιστον οι τρεις αφορούν την εκλογική της περιφέρεια…

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης κατέθεσε υπουργική τροπολογία, με την οποία παρατείνεται η διάρκεια των συμβάσεων εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. του προσωπικού που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης της Προκήρυξης 3Κ/2018. Με την νομοθετική ρύθμιση που προτείνει ο κ. Χαρίτσης παρατείνονται οι συμβάσεις μέχρι 30 Οκτωβρίου του 2019, μέχρι δηλαδή να βγει ο τελικός πίνακας των διοριστέων της προκήρυξης 3Κ.

Χωρίς αιδώ και χωρίς συστολή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Καρακώστα ακολούθησε το υπουργικό παράδειγμα στο διπλάσιο, καταθέτοντας δύο τροπολογίες “ειδικού ψηφοθηρικού ενδιαφέροντος”. Λίγο νωρίτερα ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με τον Υπουργό Παιδείας ανακοίνωσαν 5.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών. Μόνο που οι δυστυχείς “νεο-προσληφθέντες” θα μπουν στις τάξεις να διδάξουν το …2020 και το 2021….

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του εκμαυλισμού, οι τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες βράδυ αφορούν:

– τροποποίηση όρων δόμησης παραδοσιακών οικισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ύψος κεραμοσκεπής)

– τροποποίηση διαδικασίας εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου μετά από άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ή δέσμευσης

– απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σεισμόπληκτων ακινήτων με ολική απαγόρευση χρήσης όπως σε Κεφαλονιά, Φθιώτιδα και Φωκίδα

– παράταση κατά ένα έτος (έως 31/12/2019) στην προθεσμία καταβολής δαπανών Περιφερειών για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στις 26/1/2014 και 3/2/2014 στο νομό Κεφαλληνίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here