Την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ. Ο Ορ­γανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης  θα περάσει στην εταιρεία ειδικού σκοπού «South Europe Gateway Thessaloniki», που απαρτίζεται από μία κοινοπραξία της «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd» και «Terminal Link SAS».

Μετά την ψήφισή του από τη Βουλή σήμερα, το σχετικό κυ­ρωτικό νομοσχέδιο εκτιμάται ότι θα εγγραφεί στο Φύλλο Εφημερίδα της Κυβέρνησης μέχρι την Πα­ρασκευή, ώστε την ερχόμενη Τρί­τη ή Τετάρτη να ολοκληρώσει το έργο της η μεταβατική διοίκηση και στις αρχές Μαρτίου να «μπει» στο λιμάνι ο νέος ιδιώτης μανατζερ.

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ AΕ, Δημήτρης Μακρής, μιλώντας στους δημοσιογράφους χθες αποκάλυψε ότι κατά την πρώτη επίσημη επαφή της διοίκησης του ΟΛΘ με το ΤΑΙΠΕΔ τον Οκτώβριο του 2015, οι υπο­χρεωτικές επενδύσεις που είχαν προταθεί από πλευράς των Συμ­βούλων του Ταμείου ήταν μόλις 85 εκατ. ευρώ και δεν περιλάμβαναν την επέκταση της 6ης προ­βλήτας, η οποία είχε κριθεί ως μη αναγκαία, ενώ η αγορά «έδω­σε» τελικά 232 εκατ. ευρώ ως τί­μημα για το 67% και 180 εκατ. ευ­ρώ για ελάχιστες επενδύσεις στην επταετία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here