του Λάμπρου Ίσκου, Διευθυντή Τεχνολογίας, Vodafone Ελλάδας

Η στρατηγική που θα ακολουθήσει η εταιρεία για την ανάπτυξη της παρουσίας της στην αγορά 5G

Έχοντας επενδύσει 130 εκατ. ευρώ για την απόκτηση φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, που ήταν μια απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ενεργοποιήσουμε το Vodafone Giga Network 5G δίκτυό μας, προχωρούμε στην υλοποίηση ενός εκτεταμένου επενδυτικού σχεδίου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη δικτύων και υπηρεσιών νέας γενιάς σε όλη την Ελλάδα.

Μέρος αυτού του σχεδίου αφορά την ανάπτυξη του Vodafone Giga Network 5G, που έρχεται για να προσφέρει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να συμμετάσχει ισότιμα στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και την ψηφιοποίηση της οικονομίας της Ευρώπης.

Με πρώτους σταθμούς σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, το Vodafone Giga Network 5G λειτουργεί ήδη και μέχρι το τέλος του ερχόμενου οικονομικού έτους θα έχει επιτευχθεί πληθυσμιακή κάλυψη της τάξης του 40%.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει την ενεργοποίηση του Vodafone Giga Network 5G δικτύου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Χανιά, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Κατερίνη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Λαμία, Καλαμάτα και Ρόδο έως τον Μάρτιο του 2022.

Οι προοπτικές που εκτιμά η εταιρεία ότι παρέχει η συγκεκριμένη αγορά

Το Vodafone Giga Network 5G δεν θα βελτιώσει απλώς τις ταχύτητες διασύνδεσης, αλλά θα δώσει πνοή σε καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές και θα αλλάξει την Ελλάδα, ώστε οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να απολαμβάνουν τεχνολογίες που θα βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητά τους.

Θα δώσει πνοή σε καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τις πόλεις μας, να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες υγείας και να δώσουν άλλη διάσταση στην εκπαίδευση.

Το Vodafone Giga Network 5G θα επιταχύνει την ανάπτυξη σημαντικών τεχνολογιών, όπως το Internet of Things, το Edge Computing και τα Big Data, που θα αποτελέσουν καταλύτες στον μετασχηματισμό των πόλεων για να τους βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προκλήσεων.

Επίσης, θα συμβάλει στη διάθεση εφαρμογών που θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες υγείας, βελτιώνοντας τις ζωές των ανθρώπων και εκδημοκρατίζοντας την πρόσβαση στην υγεία.

……………………..

Περιοδικό ΧΡΗΜΑ, τευχ. Ιαν-Φεβ 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here