Με παρουσία από το 1968 στην Ελλάδα η JP Morgan Chase είναι από τα παλαιότερα επενδυτικά σπίτια, με γραφεία σε Αθήνα και Πειραιά συνεπώς ενδελεχή γνώση της κατάστασης της οικονομίας της χώρας.
   Εκ των βασικών κατόχων “δημοσίου χρέους” επί σειρά ετών έχει στραφεί-πλέον- και στο private investing με τον Στέλιο Παπαδόπουλο να διευρύνει περαιτέρω το φάσμα δραστηριοτήτων του οίκου.
   Τελευταία η JPMC (Greece) άνοιξε νέο γραφείο στην Αθήνα, σχεδιάζει την πρόσληψη (αρχικά ) 50 υπαλλήλων στο κομμάτι του payments innovation lab, με τον επικεφαλής του Τάκη Γεωργακόπουλο να καθιστά σαφή την πρόθεση να παραμείνει στην κορυφή της καινοτομίας στις πληρωμές.
  • Στο συγκεκριμένο εντάσσονται και τεχνολογίες αιχμής (blockchain/μέσω της συνεργασίας με την Onyx, ενώ στα νέα γραφεία θα μεταφερθούν και τα τμήματα Corporate & Investment Bank και Asset Wealth Management.
   Ακόμη πιο σαφής ο Senior Country Officer της JPMC στην Ελλάδα, Στέλιος Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι η επένδυση σε νέο γραφείο και προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης από την εσωτερική αγορά αποτελεί απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης στην Ελλάδα. 
   Να σημειωθεί πως η ενίσχυση της ψήφου εμπιστοσύνης της πανίσχυρης επενδυτικής τράπεζας αποφασίστηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Jamie Dimon (τέλη Ιανουαρίου). 
  Με το ελληνικό team να εργάζεται-έκτοτε- μεθοδικά προκειμένου να αναβαθμιστεί περαιτέρω και η φυσική παρουσία της JPMC στην χώρα μας, λειτουργώντας παράλληλα και ως “μάτι” του ομίλου στην ευρύτερη περιοχή. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here