Για το…αρνί της οικογένειας Στέγγου, σας είχα ενημερώσει- τελευταία- στις 12 Απριλίου. 
Τα νεότερα θέλουν τον Κωνσταντίνο Στέγγο να έχει απευθυνθεί αρχικά σε ένα αμερικανικό fund (που δεν έχει παρουσία Ευρώπη και Ελλάδα ) προκειμένου να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων της εισηγμένης. Ως γνωστόν, στα 231,8 εκατ. Ευρώ, από τα οποία τα 77,3 εκατ. Ευρώ βραχυπρόθεσμα, το άγος των υποχρεώσεων του ομίλου με τους διάφορους που κατά καιρούς έχουν δείξει να ενδιαφέρονται να μη λύνουν επί της ουσίας το ουσιώδες πρόβλημα της ρευστότητας.

Αυτό γιατί το συγκρότημα του Porto Carras εκτός των άλλων χρειάζεται και “ζεστό” χρήμα (γύρω στα 100+50 εκατ. ) για άμεσα έργα αναβάθμισης και εργασίες ανακαίνισης.
Το fund φέρεται να είχε συζητήσει το ενδεχόμενο της χρηματοδότησης έναντι ενεχυρίασης το ξενοδοχειακό συγκρότημα. Στο παιχνίδι, φαίνεται, να έχει μπει τελευταία και το Fortress– γνωστό μας από την εμπλοκή του στα ομολογιακά της Attica Group), το deal με τον Λογοθέτη για τα αιολικά του κ.λ.π- και μάλιστα με αξιώσεις.
Από αυτή την άποψη εξηγούνται και τα ανοδικά ξεσπάσματα της μετοχής, το πρώτο στις 4 Απριλίου (με +25,35%) και τα δύο που ακολούθησαν, στις 12 του μηνός (με +11,89%) και τελευταία στις 18 Απριλίου (με +6,32%). Και στις τρεις αυτές εξάρσεις πραγματοποιούνται αυξημένες συναλλαγές ένδειξη, πως στο παιχνίδι έχουν μπει ισχυρά επενδυτικά συμφέροντα.
Τώρα όσον αφορά στο τίμημα, που θα μπορούσε να θεωρηθεί fair value αυτό υπολογίζεται στα 180- 200 εκατ. € με την πλευρά Στέγγου να ζητούσε προ μηνών περί τα 300 εκατ. ευρώ. 
Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως για το ξενοδοχειακό συγκρότημα, ο …πολύς Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ από κοινού με τον Ντίτριχ Μάτεσιτς (ο εις εκ των ιδρυτών, ιδιοκτητών της αυστριακής Red Bull) φέρεται να είχαν βολιδοσκοπήσει την πλευρά Στέγγου το 2008 με τις-τότε-πληροφορίες να ανεβάζουν το προσφερόμενο τίμημα στα 800 εκατ. Δηλαδή σχεδόν 8 φορές την τρέχουσα αποτίμηση της Τεχνικής Ολυμπιακής. Ομως άλλοι καιροί, τότε, άλλες αποτιμήσεις και άλλα ποσά που έπεφταν στο τραπέζι. Αυτά για την ιστορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here