Πονηρή”, επιεικώς “πονηρή” η συμπεριφορά της μετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Εδώ και μέρες το “χαρτί” των Στέγγων κινείται σαν να…κρύβει εξελίξεις, ειδήσεις ο όμιλος σε επιχειρηματικό επίπεδο.
Σύμφωνοι, γνωστά τα προβλήματα, όπως επίσης και οι αρχικά υψηλές απαιτήσεις των βασικών μετόχων για να παραχωρήσουν είτε μέρος της εταιρείας τους είτε για να πουλήσουν τμήματα της. Ωστόσο οι τράπεζες είναι πιεστικές, και μετά τις εξελίξεις στο άλλο προβληματικό μέτωπο του hoteling (Μαντωνανάκης) οι γνώστες δεν θεωρούν πως οι επιχειρηματίες έχουν, πλέον, και τόση μεγάλη ευελιξία κινήσεων, όπερ;
Τα αρχικά τιμήματα, που κυκλοφορούσαν στην πιάτσα (κάτι για 400άρες άκουγα) προφανώς εξέφραζαν μύχιες προσδοκίες των Στέγγων, που ΔΕΝ παίζουν σε καμία περίπτωση. Μάλιστα γνωστός μου έμπειρος εκτιμητής του χώρου δεν μου έδινε πάνω από 200 εκατ. €– και αυτά στο καλύτερο σενάριο.
Αυτό, που είναι βέβαιο είναι ότι αυτή την φορά υπάρχει πρόταση και μάλιστα δελεαστική- δεδομένων των συνθηκών της αγοράς- που καλά ενημερωμένη πηγή ήθελε να συζητείται και ενδεχομένως αυτή ή την προσεχή εβδομάδα να κατέληγε σε αποτέλεσμα.
Το “χαρτί” το βλέπουν για 4,5 ευρώ, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση. Καταλαβαίνετε, που το πάω.
Με την βεβαιότητα, πως μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχω νέα είτε θετικά είτε αρνητικά για την κατάληξη της υπόθεσης. Ωστόσο κρίνοντας από την πίεση των τραπεζών θα διακινδύνευα να προβλέψω πως ίσως και μέσα στο Πάσχα να έχουμε deal. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here