Με την VIVA WALLET, είχαμε ασχοληθεί για τελευταία φορά στις 12 Νοεμβρίου.

Το συγκεκριμένο θέμα- έπαιξε καμιά εβδομάδα στα Μέσα Ενημέρωσης- και  από τότε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

  • Σήμερα ασχολούμαστε πάλι επειδή διαφαίνεται η προοποτική εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της VIVA WALLET ακόμη ενός- τρίτου- ισχυρού μετόχου μειοψηφίας.

Στην γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου, θα αποφασισθεί η συμμετοχή ξένου παίκτη, ο οποίος θα πλαισιώσει εταιρείες συμφερόντων Λάτση και Δασκαλόπουλου.

Η πρώτη πλευρά έχει αποκτήσει το 20%, η δεύτερη, μέσω του fund Diorama (DECA Investements) έχει επενδύσει ( από τον Απρίλιο του 2018) 15 εκατ. ευρώ.

Ο επόμενοςαλλοδαπός κατά τα φαινόμενα- επενδυτής θα “ρίξει”, κατ΄ αρχήν 15 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια -μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου – θα τοποθετήσει επιπλέον ποσό προκειμένου να φτάσει το 25% του μετοχικού κεφαλαίου.

  • Το ενδιαφέρον είναι, πως πριν από αυτή την εξέλιξη, στην διοίκηση της εταιρείας είχε προταθεί, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο εισαγωγής στο Χρηματιστήριο.

Δεδομένου ότι VIVA WALLET έχει δείξει ενδιαφέρον και για την PRAXIA BANK, η εταιρεία, με μία αποτίμηση της τάξεως των 300 με 350 εκατ. Ευρώ, θα μπορούσε να αποτελέσει μία καλή νέα εισαγωγή στο χειμαζόμενο και “ρηχό” Χρηματιστήριο της Λεωφ. Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here