Μόνο ως μεμονωμένο γεγονός και σύμπτωση δεν εξέλαβαν αρκετά υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη τις καταγγελίες της VIVA WALLET προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενέργεια που στάθηκε αφορμή για να προχωρήσει στους διήμερους ελέγχους, μέχρι τα…άδυτα των μεγαλοστελεχών.
Άλλωστε για τα ελληνικά δεδομένα- καλώς ή κακώς, δικαιολογημένα ή όχι- αυτό που συνέβη θεωρήθηκε πρωτοφανές.
ΔΕΝ θα σταθούμε στην ορθότητα ή όχι των καταγγελιών για τις όντως υψηλές σε αρκετές περιπτώσεις χρεώσεις και τιμολογήσεις των παρεχόμενων υπηρεσιών.
ΆΛΛΑ θα ψάξουμε πίσω από την…κουρτίνα και τα όσα γράφονται τα τελευταία 24ωρα, θα επιχειρήσουμε να θυμίσουμε 2-3 σημαντικές λεπτομέρειες και βάσει αυτών θα μεταφέρουμε τα σχόλια και τις ανησυχίες των τραπεζικών παραγόντων με τους οποίους μιλήσαμε.
  •    Η πρώτη και σημαντική λεπτομέρεια:
Το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έχει εξαγορασθεί, από τον Απρίλιο, από εταιρείες συμφερόντων Λάτση, θυμίζοντας πως η αρχή είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2015, με την απόκτηση ενός 12,5% του μετοχικού κεφαλαίου …
Μάλιστα ο ίδιος ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης είχε αναφέρει τότε ότι:
  • “…η VIVA αποτελεί παράδειγμα καινοτόμου επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας και δυναμισμού…στοιχεία που οδήγησαν στην επίσπευση της συναλλαγής εντός 14 μηνών αντί των 3 ετών, που προέβλεπε η αρχική συμφωνία…”

Η δεύτερη λεπτομέρεια: αφορά στην άδεια, που έχει λάβει από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος.

Η τρίτη:
Στις θεαματικές αλλαγές, που συντελούνται διεθνώς (αλλά έχουν αρχίσει να φθάνουν και στην δική μας αγορά) σε σημείο που η “επόμενη ημέρα” στο εγχώριο banknig ελάχιστη έως ουδεμία σχέση θα έχει με την εικόνα, που είχαμε συνηθίσει τις δεκαετίες της μεταπολίτευσης.
     Τούτων δοθέντων οι ανησυχίες των τραπεζιτών είναι κυρίως 3 ειδών:
  1. Τα εμπιστευτικά στοιχεία, από τους σκληρούς δίσκους των CEOs, που ενδέχεται να περιέχουν πληροφορίες που δεν θα έπρεπε να γίνουν γνωστές στον ανταγωνισμό.
  2. Η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, πως για την ενέργεια της Επιτροπής ήταν ενήμερη η Φρανκφούρτη και μάλιστα θα μπορεί να έχει στα χέρια της πολλά, που αφορούν από ρυθμίσεις δανείων, μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέχρι λεπτομέρειες για επιχειρηματικά deals.
  3. Η μετοχική παρουσία Λάτση στο μετοχικό κεφάλαιο και εάν αυτή θα μπορούσε να σημαίνει κάτι περισσότερο.
  Το σίγουρο είναι, πως οι αποκαλύψεις του “Β” έκαναν αίσθηση στην αγορά, με την βεβαιότητα πως ανάλογη θα είναι ΚΑΙ με το σημερινό δημοσίευμα μας αλλά ΚΑΙ όσα θα ακολουθήσουν, καθώς όπως φαίνεται θα υπάρξει συνέχεια.
   Κάτι, που διευκολύνει και την κυβέρνηση, που έχει…κάβα ένα πιασάρικο θέμα για να ρίχνει στα ΜΜΕ οσάκις επανέρχεται το λεγόμενο μεταναστευτικό πρόβλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here