Από ρεκόρ σε ρεκόρ οδεύει η μετοχή της Βιοχάλκο. Όλα δείχνου πως υπάρχουν και κάποια θεμελιώδη δεδομένα και κάποιες ενδιαφέρουσες ειδήσεις που υποστηρίζουν την ήδη πολύ καλή πορεία της.

Το 338 γίνεται σημαντική κοντινή στήριξη ενώ ουσιαστικά επόμενα επίπεδα έχει στο 4 και 4,50

Για ακόμα μία φορά ο όμιλος “τρέχει» το τελευταίο τρίμηνο τους έτους όπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει το “Β” τους αναγνώστες του…

Τώρα πια όλοι γνωρίζουν ότι έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της «Ελληνικά Καλώδια» στη Γαλλική Nexans από την Cenergy του ομίλου Βιοχάλκο.

Η αξία της συμφωνίας εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα επίπεδα των 800 εκατ. ευρώ, καθώς προβλέπει την ανάληψη του δανεισμού της «Ελληνικά Καλώδια» από τον γαλλικό όμιλο, την καταβολή μετρητών, άνω των 200 εκατ. ευρώ αλλά και την απόκτηση ποσοστού 15% περίπου, από την Cenergy.

Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά και εάν όλα πάνε καλά, η συμφωνία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Στα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας συμφωνίας είναι πως μειώνεται ο συνολικός δανεισμός του ελληνικού ομίλου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται τα ταμειακά του διαθέσιμα, ώστε να υποστηριχθούν οι άλλες θυγατρικές. Ταυτόχρονα, η «Ελληνικά Καλώδια» που έχει ήδη μια σημαντική παρουσία σε όλο τον κόσμο, μπορεί να την ενισχύσει περαιτέρω και να διεκδικήσει έργα, με παράλληλη αναβάθμιση του παραγωγικού δυναμικού της, με τη στήριξη της Nexans

Η Viohalco SA ανακοίνωσε ότι συνεπεία του θανάτου του Jacques Moulaert, Εκτελεστικού της Αντιπροέδρου, το Διοικητικό της Συμβούλιο συνεδρίασε στις 12 Νοεμβρίου 2020 και αποφάσισε τα ακόλουθα:

α) την εκλογή του κ. Patrick Kron ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, σε αντικατάσταση του Jacques Moulaert,

β) τον ορισμό του κ. Ευάγγελου Μουστάκα ως Εκτελεστικού Αντιπροέδρου, σε αντικατάσταση του Jacques Moulaert, και

γ) τον ορισμό του κ. Ιπποκράτη Ιωάννη Στασινόπουλου ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου και μέλους της Εκτελεστικής Διοίκησης της Εταιρίας, σε αντικατάσταση του κ. Ευάγγελου Μουστάκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here