Του Βάιου Κρόκου

Την ώρα που η αγορά κατακλύζεται από δημοσιεύματα για τις συνέπειες της κατάρρευσης της Thomas Cook και το πλήγμα που επιφέρει στον εγχώριο τουριστικό κλάδο, η ιστορική Βιοχάλκο προωθεί την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Η είδηση για τη Βιοχάλκο δεν σχετίζεται, φυσικά, χρονικά με τα παραπάνω, και δεν είναι γνωστό αν η κορυφαία βιομηχανία της χώρας προβεί τώρα σε «δεύτερες σκέψεις», αλλά βασίζεται στο από καιρό καταρτισμένο επιχειρησιακό πλάνο του ομίλου.

Η επένδυση στην οδό Πειραιώς υπολογίζεται πως θα ανέλθει στα 100 εκ. ευρώ περίπου και θα αφορά ξενοδοχειακό συγκρότημα με συνεδριακούς και άλλους χώρους

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το ιστορικό κτήριο στην οδό Πειραιώς, στον Ταύρο, θα αποτελέσει την επόμενη μεγάλη επένδυση καθώς ο όμιλος έχει ήδη καταθέσει αίτημα ώστε το επενδυτικό σχέδιο να ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των ενεργειών που αφορούν την Noval Property ΑΕΕΑΠ στην οποία θα περάσουν τα 40 περίπου ακίνητα του ομίλου. Επόμενο βήμα η εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στο χαρτοφυλάκιο της Noval Property εντάσσονται γνωστά επενδυτικά ακίνητα όπως το River West, το Mare West στην Κόρινθο ή το γνωστό ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη, αποθήκες, γραφεία κ.α

Η επένδυση στην οδό Πειραιώς υπολογίζεται πως θα ανέλθει στα 100 εκ. ευρώ περίπου και θα αφορά ξενοδοχειακό συγκρότημα με συνεδριακούς και άλλους χώρους.

Με ιστορία από το 1937

Το ακίνητο στην Πειραιώς αποτέλεσε σήμα κατατεθέν για τον όμιλο Βιοχάλκο και την ευρύτερη περιοχή στην οποία δημιουργήθηκαν επίσης άλλες εταιρείες που σχετίζονταν με το εμπόριο στη βιομηχανία, την μεταποίηση, τις μεταφορές κλπ.

Όλα ξεκίνησαν, εκεί, το 1937 σαν οικογενειακή επιχείρηση για την κατασκευή σωλήνων και υδραυλικών ειδών.

Σήμερα είναι εταιρία συμμετοχών με έδρα στο Βέλγιο, σε κορυφαίες εταιρίες επεξεργασίας μετάλλων στην Ευρώπη.

Οι θυγατρικές της Βιοχάλκο (Viohalco) εστιάζουν στην τεχνολογία και στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και εξειδικεύονται στην παραγωγή προϊόντων αλουμινίου, χαλκού, καλωδίων, χάλυβα και σωλήνων χάλυβα, έχοντας συνεισφέρει προϊόντα και υπηρεσίες για τα μεγαλύτερα έργα της χώρας εδώ και –σχεδόν – ένα αιώνα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here