Βήμα-βήμα, η Motor Oil υλοποιεί τη στρατηγική ανάπτυξής της, όπως έχει χαραχθεί τα προηγούμενα χρόνια, στη βάση ενός μεγάλου επενδυτικού πλάνου ύψους 4 δισ. έως το 2030.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ενεργειακού ομίλου, εντός των επόμενων δύο μηνών αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στην Κομοτηνή, έργο που αναπτύσσουν από κοινού η Motor Oil και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Με βάση τον σχετικό προγραμματισμό, η Motor Oil ετοιμάζει να θέσει στη διάθεση του εθνικού συστήματος παραγωγής τη «Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής», ισχύος 877 MW και επενδυτικού κόστους 375 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, αυτή η μονάδα, που θα αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας και ενεργειακής θωράκισης, θα ενταχθεί κανονικά στο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας έως τις αρχές του φθινοπώρου, όχι μόνο συμβάλλοντας στη μείωση της εξάρτησης από τον λιγνίτη –η συμμετοχή του οποίου πλέον είναι σχεδόν μηδενική–, αλλά και παρέχοντας ευελιξία για την απορρόφηση της διαρκώς αυξανόμενης παραγωγής από ΑΠΕ.

ΑΠΟ ΧΡΗΜΑ WEEK