Χρηματοδότηση για ρευστότητα και επενδύσεις ώστε να διασφαλιστεί η επαναφορά σε ανάπτυξη, χρειάζονται οι επιχειρήσεις που έχουν προχωρήσει επιτυχώς σε αναδιάρθρωση των οφειλών τους, τόνισε η Μαρία Βέργη, General Manager, Commercial Restructuring Solutions της Intrum. 

Στο πλαίσιο συνεδρίου η κυρία Βέργη αναφέρθηκε σε μια σειρά δυνατότητες που δίνονται στις επιχειρήσεις αναφορικά με τη χρηματοδότησή τους και υπογράμμισε ότι η Intrum μεριμνά ώστε οι βιώσιμες επιχειρήσεις να έχουν επόμενη ημέρα και να είναι ανταγωνιστικές.

«Μάλιστα, και στο πρώτο κλαδικό χαρτοφυλάκιο που έχουμε προωθήσει στην δευτερογενή αγορά, το οποίο περιλαμβάνει ξενοδοχεία, έχουμε θέσει ως κριτήριο, μεταξύ άλλων, τη στρατηγική που θα έχουν οι υποψήφιοι επενδυτές για τα ξενοδοχεία της περιμέτρου. Τη στρατηγική αυτή την αντιλαμβανόμαστε με αναπτυξιακούς όρους και με τη βελτιστοποίηση της δυναμικής των ξενοδοχείων του χαρτοφυλακίου», τόνισε η κυρία Βέργη.

Εξειδικεύοντας τις ευχέρειες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που έχουν αναδιαρθρωθεί, η Γενική Διευθύντρια της Intrum, επισήμανε ότι, ήδη όταν εξετάζεται η αναδιάρθρωση, εξετάζονται και οι ανάγκες κεφαλαίου κίνησης και, είτε προσαρμόζονται οι όροι της ρύθμισης προκειμένου η επιχείρηση να δημιουργήσει εσωτερικό κεφάλαιο κίνησης, είτε δημιουργείται/διατηρείται μια γραμμή κεφαλαίου κίνησης.

«Κατά τις τιτλοποιήσεις χαρτοφυλακίων διατηρήσαμε όλες τις γραμμές κεφαλαίων κίνησης που είχαν οι επιχειρήσεις προκειμένου να διαφυλάξουμε την βιωσιμότητά τους αλλά και την πλήρη εξυγίανσή τους ενώ σε περιπτώσεις επιχειρήσεων εντάσεως παγίων, όπως τα ξενοδοχεία, πάντοτε στο σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπεται να καλυφθεί η ανάγκη επενδύσεων συντήρησης του παγίου ή ακόμη και ανακαίνισης», σημείωσε.

Ειδική αναφορά έκανε η κυρία Βέργη στις πρωτοβουλίες της Intrum να φέρνει τις επιχειρήσεις εκείνες που παρουσιάζουν επιχειρηματικές προοπτικές, σε επαφή με ένα εκτεταμένο δίκτυο επενδυτών, είτε στρατηγικών, είτε χρηματοοικονομικών ώστε να λάβουν χρηματοδότηση ή και μετοχική συμμετοχή. «Ειδικά το τελευταίο, θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς συνεισφέρει στην μεγέθυνση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων». Η Intrum παρέχει επίσης δωρεάν στις επιχειρήσεις, υπηρεσίες ενημέρωσης και συμβουλών για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων επιδοτήσεων ή επενδυτικών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here