Τη μεγαλύτερη προσφορά στο διαγωνισμό για την πώληση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών φέρεται να κατέθεσε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Italgas. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαφορά στις προσφορές ήταν μεγαλύτερη του 15% κι έτσι η ιταλική εταιρία κλήθηκε να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά.

Μετά την ανακήρυξη του πλειοδότη, θα συναφθεί η σύμβαση που στη συνέχεια θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την ΕΕ.

Η Italgas είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής φυσικού αερίου στην Ιταλία και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Εκτός από τη δραστηριότητά της στο φυσικό αέριο, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον τομέα της ύδρευσης.

Η ιταλική εταιρία στο εξάμηνο του 2021 είχε έσοδα 665,4 εκ. ευρώ και λειτουργική κερδοφορία EBITDA 489,1 εκ. ευρώ κι έχει ανακοινώσει ότι στο πλαίσιο του στρατηγικού της πλάνου 2021 – 2027 σκοπεύει να επενδύσει 7,5 δις ευρώ με στόχο να ενισχύσει το στρατηγικό ρόλο του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας.

Η ιδιωτικοποίηση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, αφορά το σύνολο των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε όλη την Επικράτεια και συγκεκριμένα το 100% της  ΕΔΑ Αττικής, το 51% της ΕΔΑ ΘΕΣΣ (Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία) και το 100% της ΔΕΔΑ (υπόλοιπη Ελλάδα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here