Σε ανοδικό έδαφος κινούνται σήμερα οι μετοχές στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Αιτία η αισιοδοξία λόγω των ενθαρρυντικών στοιχείων από τη Γερμανία για τις εργοστασιακές παραγγελίες και η προσήλωση της προσοχής των επενδυτών στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 365,80 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,8% στις 12.760,72 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες σημείωσαν άλμα 27,9% τον Ιούνιο σε προσαρμοσμένη βάση, “χτίζοντας” στην άνοδο του Μαϊού κατά 10,4%. Η άνοδος του Ιουνίου ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για μικρότερη αύξηση 11% σε δημοσκόπηση της WSJ.

Ο γαλλικός CAC-40 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 4.938,54 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,6% στις 6.069,39 μονάδες μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν ταυτόχρονα οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου ευρωπαϊκών κολοσσών όπως η Siemens, η Glencore, η Adidas και η UniCredit

Η κεντρική τράπεζα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, διατηρώντας το επιτόκιο της σταθερό στο ιστορικό χαμηλό του 0,1% καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να αντιμετωπίσει μία νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού αλλά και να ολοκληρώσει τις συνομιλίες με την Ε.Ε. για το Brexit. Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητο και το πρόγραμμα αγορών ομολόγων στις 745 δισ. λίρες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here