Παρελθόν αποτελεί εδώ και λίγες ημέρες το ντελικατέσεν που δημιούργησαν οι Αφοί Βασιλόπουλοι στο κέντρο της Αθήνας, καθώς το κατάστημα στην Παπαρηγοπούλου, όπου είχε μεταφερθεί μετά τα γεγονότα του 2010, κατέβασε πινακίδα και σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει σούπερ μάρκετ της Κρητικός.

Σύμφωνα με το news247, η ιστορία του καταστήματος ξεκινάει πίσω στο 1907. Το 1950 το κατάστημα θα αλλάξει χέρια και θα περάσει στα αδέλφια Γεράσιμο, Γιώργο, Χαράλαμπο και Γιάννη Βασιλόπουλο και θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της οικογένειας ακόμη και όταν η AB Βασιλόπουλος, δημιούργημα του Γεράσιμου και Χαράλαμπου Βασιλόπουλου, περάσει στα χέρια της βελγικής Delhaize. Το 2008 αγοράστηκε από τους Γιώργο και Παναγιώτη Μαστοράκο, πατέρα και υιό, οι οποίοι συνέχισαν τη διατήρηση του καλού ονόματος που είχε χτίσει η οικογένεια τα προηγούμενα χρόνια, φέρνοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και ειδικής γαστρονομίας, για τα οποία έρχονταν κόσμος από όλες τις περιοχές της Αττικής. Παρέμεινε στη Σταδίου 19 έως τις 5 Μαΐου του 2010 όταν και καίγεται ολοσχερώς στα τραγικά γεγονότα της Marfin. Το μόνο που σώθηκε είναι η ταμπέλα που κοσμούσε την πρόσοψη. Οι σχετικά νέοι του ιδιοκτήτες, δεν το βάζουν κάτω. Έτσι, μόλις δυόμισι μήνες μετά, η ταμπέλα υψώνεται και πάλι λίγο πιο κάτω, επί της Πλατείας Κλαυθμώνος.
Δυστυχώς η υποβάθμιση της περιοχής μετά τα γεγονότα σε συνδυασμό με την ύφεση, την μείωση της αγοραστικής δύναμης και την στροφή σε πιο οικονομικές επιλογές δεν βοήθησαν την Ντελικατέσεν Αφοί Βασιλόπουλοι να βρει τα πατήματα της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here