Έπειτα από 23 χρόνια στον χώρο του specialty καφέ, έχει αποκτήσει όλες τις βασικές πιστοποιήσεις του SCA (Specialty Coffee Association) και διαθέτει 360 μοιρών εμπειρία σε όλα τα είδη του καφέ που καταναλώνονται εκτός σπιτιού (OOH), αλλά και εντός σπιτιού (ΙΗ). Ο Βασίλης Λουμίδης, μέλος της τρίτης γενιάς της γνωστής καφεκοπτικής οικογένειας Λουμίδη, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για όλα.

Πρόσφατα, παρουσιάσατε το espresso brand LEGIT. Πώς θα περιγράφατε το νέο προϊόν;

Η φιλοσοφία του espresso brand LEGIT βασίζεται στην προσεκτική επιλογή των κόκκων καφέ από κάθε μεριά του κόσμου, την αγάπη και τον σεβασμό που αφιερώνουμε για την επεξεργασία τους, καθώς και στο καλά μελετημένο καβούρδισμά τους, προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη πρόταση στους επαγγελματίες HO.RE.CA., με παράλληλη παροχή ενός εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος barista και εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας. Το product mix του espresso brand LEGIT περιλαμβάνει τρία χαρμάνια espresso με γευστικά στοιχεία από σοκολάτα, πραλίνα, ξηρούς καρπούς και απαλές νότες φρούτων. Επιπλέον, τέσσερις φορές τον χρόνο, μέσω του harvest cycle project και ανάλογα με την περίοδο συγκομιδής κάθε χώρας, προσθέτουμε στην γκάμα μας και έναν single origin espresso. Με το LEGIT, ως αυθεντικοί coffee roasters με τεχνογνωσία και πείρα 103 ετών, εξασφαλίζουμε στον επαγγελματία και τον καταναλωτή ένα σταθερά απολαυστικό γευστικό αποτέλεσμα σε κάθε φλιτζάνι, συνδυάζοντας αρμονικά τέλειο σώμα, γεύση και άρωμα.

Ποιο θεωρείται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του νέου brand;

Το νέο espresso brand LEGIT έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του σύγχρονου Έλληνα καταναλωτή λαμβάνοντας υπόψη την κουλτούρα και τις γευστικές τάσεις που επικρατούν κυρίως στις νεότερες γενιές. Παράλληλα, προσφέρει στους επαγγελματίες της HO.RE.CA. μια ολοκληρωμένη λύση που συνοδεύεται από προϊόντα άριστης ποιότητας και ασυναγώνιστης γεύσης, παροχές state-of-the-art εξοπλισμού, barista training, consulting και άμεσο after sales service.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδηγούν στο να επενδύετε στον espresso;

Παρόλο που οι περισσότεροι καταναλωτές γνωρίζουν τα Καφεκοπτεία Λουμίδη για τον ελληνικό καφέ, η εταιρεία μας παράγει espresso από το 1940. Βιώνοντας καθημερινά τον ρυθμό της αγοράς μέσω του λιανικού και χονδρικού δικτύου μας, παρατηρούμε τη σταδιακή εξέλιξη των προτιμήσεων των καταναλωτών καθώς και την τάση αναζήτησης νέων γεύσεων με υψηλές προδιαγραφές. Παράλληλα, διαπιστώνοντας πως ο σύγχρονος Έλληνας coffee lover προτιμά κυρίως τον espresso στις αγορές και τις εμπειρίες του εκτός σπιτιού, το 2020 αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα, φρέσκια πρόταση espresso για την αγορά της HO.RE.CA. και το δίκτυο χονδρικής μας. Έτσι, αφιερώνοντας περισσότερους από 18 μήνες στη διαδικασία του R&D, παρουσιάσαμε φέτος στο Athens Coffee Festival 2023, για πρώτη φορά, το νέο μας espresso brand LEGIT. Συγχρόνως, εμπλουτίσαμε το product mix του δικτύου λιανικής μας με Limited Edition Espresso από specialty ποικιλίες, θέτοντας και ακολουθώντας υψηλά ποιοτικά πρότυπα σε όλα τα στάδια (διαλογή πρώτης ύλης, επεξεργασία, καβούρδισμα, συσκευασία, άλεση, παρασκευή).

Αισθάνεστε ότι, πλέον, εκτός από τον ελληνικό καφέ, συνδέεστε στη συνείδηση του κοινού με την καινοτομία και την πρωτοπορία;

Ως εταιρεία, αισθανόμαστε ότι έχουμε εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού ως πρωτοπόροι στον κλάδο μας. Η διαρκής επένδυσή μας στην έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και η προσεκτική μας προσέγγιση στον σχεδιασμό νέων προϊόντων μάς επιτρέπουν να ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες απαιτήσεις και τις εξελίξεις της αγοράς.

Περισσότερα στο coffeemag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ