Ένα μεγάλο deal που καθιστά την Vivartia κυρίαρχη στην αγορά της κατεψυγμένης ζύμης οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε πριν από ένα 24ωρο.

Η συμφωνία δίνει στην Vivartia την απόκτηση του ελέγχου των εταιρειών Ελληνική Ζύμη και Άλεσις, με αύξηση του ποσοστού που κατέχει σήμερα, 49% και 51% αντίστοιχα, σε 75% στην καθεμιά, μέσω της θυγατρικής της Μπάρμπα Στάθης.

Ο επιχειρηματίας Μιχάλης Αραμπατζής, ο έτερος μέτοχος, θα ελέγχει από 25% στις δύο εταιρείες, στον βαθμό που δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις και ολοκληρωθεί η συμφωνία, η υπογραφή της οποίας προβλέπεται άμεσα μετά το προσύμφωνο που ανακοινώθηκε χθες.

Τι νέο ετοιμάζει ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia;

Το deal έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συμφωνιών των διοικήσεων του ομίλου Vivartia με τον επιτυχημένο επιχειρηματία, που ξεκίνησε ουσιαστικά με την ίδρυση της “Μακεδονικής Σφολιάτας” το 1980.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 η Μπάρμπα Στάθης εξαγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της “Μακεδονικής Σφολιάτας”, στο πλαίσιο συμφωνίας που εξασφάλιζε στον Μιχάλη Αραμπατζή ποσοστό 23% στην Άλεσις, με το σήμα “Χρυσή Ζύμη” (η οποία συγχωνεύθηκε με τη “Μακεδονική Σφολιάτα” το 1999).

H Vivartia επενδύει στην «Ελληνική Ζύμη» και την «Άλεσις»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here