Πλούσια θεματολογία και ερωτήματα σχετικά με το αυτοκίνητο και την νέα ηλεκτρική εποχή του, περιλαμβάνονται στην ατζέντα του Auto Forum 2021 #auf21 με τίτλο:«Εξηλεκτρισμός», το οποίο διοργανώνεται για 4η χρονιά στις 25 Φεβρουαρίου από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, μέσα από τη LiveOn.

Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ), της Hellastron, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο δημοσιογράφος κ. Τάκης Πουρναράκης. 

Mεταξύ των ομιλητών ήταν και ο κ. Γιώργος Βασιλάκης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ). 

“Γνωρίζουμε ότι οι μεταφορές είναι υπεύθυνες για το 40% των ρύπων. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μία κυβέρνηση που συζητάει και προχωρά στον εξηλεκτρισμό της χώρας. Τα κίνητρα που έχουν δοθεί είναι πολύ καλά. Οι ιδιώτες δεν έχουν να ζηλέψουν τπτ από άλλες χώρες του εξωτερικού” τόνισε. 

Και συνέχισε: “Είναι σημαντικό αυτοί που διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση.  Περνάμε μία παγκόσμια κρίση. Θα δούμε όμως μία τεράστια στροφή του κοινού στα ηλεκτρικά οχήματα”.

Τέλος, ο κ. Βασιλάκης παρουσίασε τα εξής στοιχεία: 350 ηλεκτρικά μπαίνουν κάθε μήνα στην κυκλοφορία. 7000 συμβατικά επίσης ταξινομούνται μηνιαίως, ωστόσο αγκάθι αποτελούν τα 3.500 εισαγώμενα οχήματα. 

“Το ηλεκτρικό όχημα συνδυάζει όλα τα θετικά στοιχεία” είπε ο κ. Βασιλάκης.