Την τάση «ωραιοποίησης» οικονομικών μεγεθών σε αρκετές ελληνικές εισηγμένες, κυρίως σε αυτές που έχουν ως βασικό μέτοχο το δημόσιο αλλά και τράπεζες, επισήμανε ο επικεφαλής της Jumbo Απ. Βακάκης, σε παρουσίαση της εταιρίας του στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ερωτηθείς για το θέμα της Folli Follie, είπε ότι ήταν μία ακραία περίπτωση η οποία αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα, αλλά από την άλλη τόνισε ότι πολλές εταιρίες στην Ελλάδα έχουν την τάση να μην δείχνουν την πλήρη εικόνα στα οικονομικά τους στοιχεία.

Σε ότι αφορά την πορεία της Jumbo o κ. Βακάκης τόνισε ότι η τρέχουσα χρήση ξεκίνησε με υστέρηση στο πρώτο τρίμηνο αλλά από τον Οκτώβριο η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. Με βάση την μέχρι τώρα εικόνα ο κ. Βακάκης προβλέπει ότι για τη χρήση 2018-9 ο τζίρος του ομίλου θα αυξηθεί κατά 5-7% αλλά τα κέρδη θα υποστούν μονοψήφια μείωση.

Ο λόγος που θα συμβεί αυτό είναι ότι αναμένεται στη χώρα μας η αύξηση κάποιων σημαντικών στοιχείων λειτουργικού κόστους όπως στους μισθούς των εργαζομένων και στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Επίσης οι προβλέψεις για την πορεία της ισοτιμίας ευρώ/δολ δεν είναι ευνοϊκή για τα αποτελέσματα της Jumbo.

Παρόλα αυτά η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και φέτος με τις επενδύσεις να αναμένονται στα 50-60 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στην επόμενη τριετία θα υπάρξει επέκταση με τέσσερα νέα καταστήματα, δύο στην Ελλάδα και από ένα σε Βουλγαρία και Κύπρο.

«Ο πιο επικίνδυνος εχθρός είναι ο εφησυχασμός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βακάκης θέλοντας να δείξει ότι δεν επαναπαύεται στα σημερινά πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά δίνει καθημερινή μάχη για να βελτιώνει τη θέση της εταιρείας σε όλες τις αγορές που δαστηριοποιείται.

Σε ότι αφορά το ωράριο των καταστημάτων ότι σε αντίθεση με τις άλλες χώρες δραστηριοποίησης η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει προχωρήσει στο 7ήμερο λειτουργίας των καταστημάτων. Αυτό λειτουργεί σύμφωνα με τον κ. Βακάκη σε βάρος των καταναλωτών ενώ δεν συμφέρει ούτε τους εργαζόμενους οι οποίοι θα εξακολουθούσαν (στην περίπτωση 7ημέρου) να εργάζονται 40 ώρες την εβδομάδα.

Επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jumbo απέκλεισε το ενδεχόμενο να εισαχθεί η Jumbo σε ξένο χρηματιστήριο, λέγοντας ότι η βασική της δραστηριότητα παραμένει στην Ελλάδα την οποία και θέλει να στηρίξει απόλυτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here