Μετά από 100 χρόνια παρουσίας στην Βρετανική πρωτεύουσα η Unilever επιλέγει ως έδρα της το Ρότερνταμ.

Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία της Βρετανίας, στην οποία ανήκουν, μεταξύ άλλων, τα σαπούνια Dove και τα παγωτά Ben & Jerry’s, είχε μέχρι σήμερα δύο κεντρικά γραφεία, στο Λονδίνο και στο Ρότερνταμ. Το 2017, άρχισε να επαναξιολογεί τη δομή με τη διπλή έδρα αφού απέρριψε την προσφορά εξαγοράς ύψους 143 δισ. δολαρίων από την Kraft Heinz, πυροδοτώντας μια μάχη μεταξύ της Βρετανίας και της Ολλανδίας.

Ο αγγλοολλανδικός κολοσσός καταναλωτικών προϊόντων Unilever αποφάσισε να λειτουργήσει ως νέα ενιαία νομική οντότητα στην Ολλανδία.

Η Unilever  συζήτησε για πολύ καιρό το ζήτημα με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών. Τελικά επέλεξε το Ρότερνταμ.

Η Ολλανδία έκανε μια κίνηση ματ. Μια σημαντική αλλαγή στην φορολογία που προώθησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, θεωρήθηκε ότι ευνοεί αγγλο-ολλανδικές  πολυεθνικές εταιρίες.

Από την πλευρά της, η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε την μακροπρόθεσμη δέσμευση της Unilever στη Βρετανία και στην προστασία των θέσεων εργασίας.

Η απόφαση της UNILEVER για μεταφορά της έδρας της στην Ολλανδία, θεωρείται ότι θα επιφέρει πλήγμα στην  κυβέρνηση της Τερέζα Μέι  που προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές να μην εγκαταλείψουν την Βρετανία σχεδόν έναν χρόνο πριν το Brexit.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here