Με την επέκταση του προγράμματος κρυπτογράφησης της Mastercard καθώς προσκάλεσε εταιρείες κρυπτογράφησης στο πρόγραμμα Accelerate, απλοποιώντας έτσι την έκδοση καρτών κρυπτογράφησης, επέτρεψε στην WireX να γίνει η πρώτη εταιρεία που εκδίδει εγγενείς κάρτες κρυπτογράφησης με την ετικέτα της.

«Η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να ωριμάζει και η Mastercard την προωθεί, δημιουργώντας ασφαλείς εμπειρίες για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις στη σημερινή ψηφιακή οικονομία», δήλωσε ο Raj Dhamodharan, εκτελεστικός αντιπρόεδρος ψηφιακών στοιχείων και προϊόντων blockchain και συνεργασίες της Mastercard.

«Η δουλειά μας με τη Wirex και το ευρύτερο οικοσύστημα κρυπτογράφησης επιταχύνει την καινοτομία και ενδυναμώνει τους καταναλωτές με περισσότερες επιλογές στον τρόπο πληρωμής τους».

Η ζήτηση για κάρτες κρυπτογράφησης αυξάνεται

Η Wirex είναι μια εταιρεία που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και ρυθμίζεται από την Financial Conduct Authority (FCA). Προσφέρει ανταλλαγή crypto-to-fiat και επίσης χρεωστική κάρτα που εκδίδεται με τη Visa – η κάρτα που υποστηρίζεται από την Mastercard θα είναι η δεύτερη προσφορά της κάρτας crypto.

Η εταιρεία είναι επίσης γνωστή για την προσφορά επιστροφής χρημάτων έως και 1,5 τοις εκατό σε Bitcoin του ποσού αγοράς για κάθε συναλλαγή. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία αποκάλυψε ότι έχει καταστήσει κερδοφόρα την επιχείρησή της .

Η κλίση της Mastercard στις πληρωμές με κρυπτονομίσματα επηρεάστηκε από την αυξανόμενη ζήτηση για τέτοιες υπηρεσίες στον κλάδο. Η αντίπαλη Visa είναι ήδη ένας μεγάλος εκδότης κρυπτογράφησης.

Ενώ ο γίγαντας πληρωμών βελτιστοποιεί τις υπηρεσίες του για πληρωμές σε κρυπτογράφηση, έχει επισημάνει ότι όλες οι συμμετέχουσες εταιρείες πρέπει να ακολουθούν τις βασικές αξίες της.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το ότι η Wirex είναι η πρώτη κρυπτο-εγγενής εταιρεία που έχει λάβει κύρια ιδιότητα μέλους από την Mastercard», δήλωσε ο Pavel Matveev, CEO και συνιδρυτής της Wirex. «Αντιπροσωπεύει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον και αναγνώριση για την αποδοχή του κρυπτονομίσματος από κορυφαίους φορείς και ρυθμιστικές αρχές και θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε το όραμά μας να εξουσιοδοτήσουμε όλους να βιώσουν έναν κόσμο όπου όλα τα νομίσματα, τα παραδοσιακά και τα κρυπτονομίσματα, είναι ίδια.»

του Βαγγέλη Τσά

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here