Με υπερ-υψηλές ταχύτητες συνεχίζονται οι επενδύσεις του ομίλου ΟΤΕ για την ανάπτυξη των δικτυακών υποδομών της χώρας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ ξεκίνησε την υλοποίηση του έργου «Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultra-Fast Broadband», που θα φέρει υπερυψηλές ταχύτητες Internet έως και 1Gbps σε πάνω από 350.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της χώρας.

  • Η πρώτη καμπίνα Fiber to the Home στο πλαίσιο του UFBB έχει ήδη εγκατασταθεί στη Δράμα, ενώ μέχρι το τέλος του 2024 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή FTTH σε περιοχές των Νομών Αττικής, Εύβοιας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου και Χανίων.

Βάσει της σύμβασης-σύμπραξης με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η εμπορική διάθεση του δικτύου θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση του 15% του έργου.

Η επένδυση ΟΤΕ για την ανάπτυξη ανέρχεται σε 375 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 130 εκατ. θα καλυφθούν από τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

O Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης.
  • «Με τις επενδύσεις και τα μεγάλα έργα τεχνολογίας που υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα, ο Όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί τις υποδομές για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας.
  • Ήδη εγκαταστήσαμε την πρώτη καμπίνα FTTH στο πλαίσιο του UFBB. Είμαστε υπερήφανοι που συνεπενδύουμε μαζί με την Πολιτεία στο πολύ σημαντικό αυτό ΣΔΙΤ, το οποίο αποσκοπεί να φέρει την οπτική ίνα σε περιοχές εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων και να συμβάλλει στην ψηφιακή συμπερίληψη.
  • Συνεχίζουμε δυναμικά, αποδεικνύοντας έμπρακτα την τεχνογνωσία μας και την ικανότητά μας να φέρουμε εις πέρας μεγάλα και σύνθετα έργα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.»,

ανέφερε ο Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ