Οι τιμές του πετρελαίου θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα παρά το γεγονός ότι η ανάκαμψη των οικονομιών είναι πιο αργή, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της UBS.

Οι τιμές του Brent έπεσαν κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, λόγω των φόβων ότι οι διευρυνόμενοι περιορισμοί κινητικότητας στην Κίνα και οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας θα επιβαρύνουν την παγκόσμια ζήτηση ενέργειας.

Ωστόσο, ενώ η UBS περιμένει ότι η στρατηγική της Κίνας, για μηδενικό COVID-19 μπορεί να καθυστερήσει την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου, εξακολουθεί να πιστεύει ότι η συνολική στενότητα της παγκόσμιας προσφοράς, θα κρατήσει τις τιμές ψηλά.

Ο Mark Haefele, Chief Investment Officer της UBS Global Wealth Management, εξήγησε:

Mark Haefele, Chief Investment Officer της UBS Global Wealth Management
  • «Συνεχίζουμε να διατηρούμε θετικές προοπτικές για τις τιμές του αργού. Μειώσαμε την πρόβλεψή μας για το πετρέλαιο Brent Δεκεμβρίου κατά 15 USD σε 110 USD ανά βαρέλι λόγω των προοπτικών βραδύτερης ανάκαμψης της κινεζικής ζήτησης πετρελαίου.
  • Η αναθεωρημένη πρόβλεψη εξακολουθεί να είναι υψηλότερη από την τρέχουσα τιμή spot Brent των 94 USD περίπου ανά βαρέλι. Διατηρούμε την πρόβλεψή μας για το Brent να σκαρφαλώσει στα 125 USD ανά βαρέλι μέχρι τον Μάρτιο του 2023 και να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023».

και συνεχίζει:

  • «Παραμένουμε θετικοί στις ενεργειακές μετοχές και συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε τους επενδυτές που αναλαμβάνουν κινδύνους να προσθέσουν θέσεις long σε μακροπρόθεσμα συμβόλαια πετρελαίου Brent ή να πουλήσουν τους καθοδικούς κινδύνους τιμών του Brent»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here