Από το Χρηματιστήριο της Αθήνας λείπουν οι…Sunlight, “λέει” η Ψυχρή Λογική.
Εταιρείες καινοτόμες, εξωστρεφείς με υγιείς ισολογισμούς και διευρυνόμενο “αποτύπωμα” στον διεθνή επιχειρηματικό στίβο θα αναβάθμιζαν το “ρηχό” χρηματιστήριο μας.
Η Sunlight (Olympia Group) είναι μία περίπτωση ενδεικτική αυτής της κατηγορίας, μένει όμως εκτός.
Στον ίδιο δρόμο φαίνεται πως βαδίζουν οι επιτελείς της Unismack, της οποίας το 98% της παραγωγής εξάγεται και στον σχεδιασμό της διοίκησης περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός εργοστασίου στις ΗΠΑ.
     Και αυτή εκτός….

 

H εταιρεία υγιεινών σνακ και κράκερ Unismack ξεκίνησε μια μεγάλη διαδρομή από το  Κιλκίς, το 2019, όταν η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη αποφάσισε να επενδύσει στη συγκεκριμένη μονάδα και να την ενισχύσει στην προσπάθεια διεύρυνσης των μεριδίων αγοράς στις ξένες αγορές .

Τρία χρόνια μετά, οι προσπάθειες και η κοινή πορεία απέδωσαν καρπούς και η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη της νέας μονάδας παραγωγής της στις ΗΠΑ, μέσω θυγατρικής εταιρείας.

Πρόκειται για εταιρεία με την επωνυμία SnackCraft LLC, η οποία θα έχει την έδρα της στο Μίσιγκαν, ενώ η εταιρεία στο πλαίσιο της έναρξης δραστηριοποίησης στις ΗΠΑ, θα συμμετάσχει τον Νοέμβριο και στην έκθεση τροφίμων PLMA στο Σικάγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Unismack δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων σνακ και κράκερ, με έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη “better-for-you” προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας με συνταγές που προσαρμόζει στις απαιτήσεις των πελατών.

Iδρύθηκε από τον Γεώργιο Στρατάκη, ο οποίος παραμένει στη θέση του Προέδρου, ενώ πλέον CEO είναι ο γιος του Δημήτρης, με τον άλλο του γιο Αλέξανδρο, να διατηρεί τη θέση του Innovation Director.

Στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα, παράγονται σνακ και κράκερ αποκλειστικά χωρίς γλουτένη, ξηρούς καρπούς και αλλεργιογόνα, εξ’ ολοκλήρου από φυσικά υλικά όπως, αλεύρι από φακές, ρεβίθια ή λαχανικά, ρύζι ολικής αλέσεως, καλαμπόκι, αρχαίους σπόρους και μυρωδικά.

Πρόκειται για μια παραγωγή που ξεκίνησε από το 2008, με την εταιρεία να έχει ”δει” την τάση για υγιεινή διατροφή, ακόμα και στα σνακ, από πολύ νωρίς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here