Ως κρυφός άσος σε περιόδους αβεβαιότητας (βλ. πανδημία, αμερικανικές εκλογές) λογίζεται ο χρυσός, όπως μας υπεθυμίζει η UBS με την έκθεσή της: Global Wealth Management.

«Μας αρέσει ο χρυσός, γιατί νομίζουμε ότι θα φτάσει στα 2.000 δολάρια ως το τέλος του 2020», αναφέρει ο περιφερειακός επικεφαλής επενδύσεων της UBS, Κέλβιν Τάι, μιλώντας στο CNBC, λίγες ώρες πριν το πρώτο debate ανάμεσα σε Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ.
«Ο χρυσός αποτελεί σίγουρα ένα “δίχτυ ασφαλείας” σε γεγονότα όπως η αβεβαιότητα για τις αμερικανικές εκλογές και η πανδημία του Covid-19. Ο χρυσός είναι ένα πολύ, πολύ καλό ανάχωμα. Η πρόσφατη αδυναμία του αντιπροσωπεύει ένα καλό σημείο εισόδου για τους επενδυτές», αναφέρει επίσης ο Τάι.
Οι επενδυτές θα πρέπει να βάζουν τα χρήματά τους σε χρυσό τώρα, καθώς αντιπροσωπεύει έναν «πολύ καλό αντιστάθμισμα» μπροστά από γεγονότα κινδύνου.
Οι τιμές του χρυσού έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα φέτος – και ξεπέρασαν τα 2.000 $ ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία. Πρόσφατα, ωστόσο, οι τιμές μειώθηκαν ξανά και τελευταία διαπραγματεύθηκαν στα 1.880 $ ανά ουγγιά το απόγευμα της Τρίτης κατά τις ώρες της Ασίας.

Το πολύτιμο μέταλλο είναι επίσης ελκυστικό λόγω του χαμηλού επιτοκίου περιβάλλοντος, επεσημαίνεται στην έκθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here