Τα διεθνή ΜΜΕ με έκτακτες ειδήσεις-εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο Τζο Μπάιντεν, αναδεικνύεται ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, κερδίζοντας εκλέκτορες της Πενσιλβάνια, μιας πολιτείας-κλειδί όπως είχε προαναφερθεί.

Πλέον, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών φτάνει να συγκεντρώνει 273 εκλεκτορικές ψήφους. Ο Μπάιντεν υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος υπό τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ υπήρξε ο μακροβιότερος γερουσιαστής της πολιτείας του Ντέλαγουερ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μπάιντεν ευχαρίστησε τους Αμερικάνους για την ψήφο τους. «Αμερική, με τιμά που με επιλέξατε να ηγηθώ της σπουδαίας χώρας μας. Η δουλειά που έχουμε μπροστά μας θα είναι σκληρή, όμως σας υπόσχομαι αυτό: θα είμαι ένας Πρόεδρος για όλους τους Αμερικάνους –είτε με ψηφίσατε είτε όχι», έγραψε.

Δύο στοιχεία για την ιστορία: Ο Μπάιντεν γίνεται ο μεγαλύτερος εκλεγμένος πρόεδρος στην αμερικανική πολιτική σκηνή και ο Τραμπ ο πρώτος από το 1990 που δεν εκλέγεται για δεύτερη φορά.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Τραμπ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «αυτές οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει».  Χωρίς να δώσει αποδεικτικά στοιχεία, δήλωσε επίσης πως ο Μπάιντεν «βιάζεται να εμφανιστεί ψευδώς ως ο νικητής». Γνωστοποίησε πως το εκλογικό του επιτελείο θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη τη Δευτέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here