Γράφει η «ξενοδόχος»

Πολύ αισιόδοξη εμφανίστηκε χθες η διοίκηση του ταξιδιωτικού κολοσσού της TUI σχετικά με τις επιδόσεις του επόμενου καλοκαιριού, τοποθετώντας μάλιστα την Ελλάδα μαζί με την Ισπανία και την Τουρκία στο τοπ 3 των αγορών.

Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου για το οικονομικό έτος του 2021 (1η Οκτώβριου 2020 με 30 Σεπτεμβρίου 2021), η TUI διαπιστώνει από τις αγορές όπου δραστηριοποιείται και πουλάει ‘’πακέτα’’ ότι μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 4,1 εκατ. κρατήσεις για τη χειμερινή και την καλοκαιρινή σεζόν του 2022 (σε όλο το οικονομικό έτος του 2021 5,4 εκατ. επισκέπτες ταξίδεψαν με την TUI), και από αυτές υπολογίζεται ότι από τις 3 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 1,4 εκατ. κρατήσεις.

O CEO του ομίλου TUI Friedrich Joussen.
  • «Αναμένουμε το καλοκαίρι του 2022 και στο peak της καλοκαιρινής σεζόν να επιστρέψουμε σε επίπεδα κρατήσεων αντίστοιχα με τα αυτά προ πανδημίας το 2019, έστω κι αν αυτή την στιγμή είναι νωρίς να μιλήσουμε για ασφαλείς εκτιμήσεις, με δεδομένη την αβεβαιότητα που φέρνει ο κορωνοϊός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO του ομίλου κ.  Friedrich Joussen.

Σε σχέση με τον αντίκτυπο από τη μετάλλαξη ‘’Ο’’ είναι γεγονός ότι έχει επιβραδύνει τους ρυθμούς ανόδου των κρατήσεων, ιδιαίτερα για τη χειμερινή περίοδο στους ευρωπαϊκούς χειμερινούς προορισμούς, με τον όμιλο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε περικοπές για το υπόλοιπο του χειμερινού του προγράμματος με τα δεδομένα της αύξησης των κρουσμάτων σε βασικές αγορές- χειμερινούς προορισμούς καθώς και της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον ανά την Ευρώπη.

Ο όμιλος έχει στο πλάνο να διαθέσει ‘’πακέτα’’ στην αγορά για το χειμώνα 2021/2022 μεταξύ 60%- 80% των επιπέδων που διέθετε προ κορωνοϊού και το αν τελικά θα είναι πιο κοντά στο 60% ή το 80% θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και της διασποράς της μετάλλαξης ‘’Ο’’, δεδομένου ότι εν μέσω πανδημίας οι σχεδιασμοί αναθεωρούνται συνεχώς.

Ως προς τις τιμές των πακέτων για την επόμενη σεζόν, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός οργανισμός διαπιστώνει ότι οι ταξιδιώτες επιλέγουν πακέτα με υψηλότερες τιμές, που περιλαμβάνουν περισσότερες εκδρομές και εμπειρίες, ενώ είναι προετοιμασμένοι να διαθέσουν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους.

Οι μέσες τιμές για το χειμώνα είναι υψηλότερες κατά 15% σε σχέση με την προ κορωνοϊού περίοδο ενώ για το καλοκαίρι μπορεί να είναι ακόμη και μέχρι 23%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here