Η έκθεση προοπτικών της JP Morgan για το 2022, εξηγεί ότι τα νέα εμβόλια και τα θεραπευτικά μέσα θα οδηγήσουν σε

  • «ισχυρή κυκλική ανάκαμψη, επιστροφή της παγκόσμιας κινητικότητας και ώθηση της ζήτησης από τους καταναλωτές».

Ο Μάρκο Κολάνοβιτς, επικεφαλής στρατηγικής της JP Morgan για τις παγκόσμιες αγορές δήλωσε ότι η τράπεζα αναμένει ότι ο αμερικανικός S&P 500 θα αυξηθεί σχεδόν 8% στις 5050 μονάδες, οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών θα εκτιναχθούν κατά +18% και  η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου– βασικoύ μοχλού του παγκόσμιου κόστους δανεισμού-  θα εκτιναχθεί στο 2,25% μέχρι τα τέλη της επόμενης χρονιά.

  • «Η άποψή μας είναι ότι το 2022 θα είναι το έτος μιας πλήρους παγκόσμιας ανάκαμψης, του τέλους της πανδημίας και της επιστροφής στις κανονικές οικονομικές συνθήκες που είχαμε πριν από το ξέσπασμα του COVID-19».

Τα βασικά σημεία της έκθεσης είναι τα εξής:

  1. Το 2022 θα είναι άλλη μια χρονιά ανάπτυξης, λόγω της αύξησης της αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, της αναπλήρωσης των εξαντλημένων αποθεμάτων και της  συνεχιζόμενης στήριξης από τη νομισματική πολιτική.
  2. Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα αρχίζουν να λύνονται.
  3. Μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2022, η ροή των αγαθών θα έχει πλησιάσει την κανονικότητα.
  4. Ο πληθωρισμός θα αρχίσει να υποχωρεί από τα μέσα του 2022, ωστόσο  στις αρχές του νέου έτους ενδέχεται να υπάρχει μικρή αποσυμπίεση από την αύξηση των τιμών του 2021.
  5. Εκατομμύρια εργαζόμενοι θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας εάν το στρες της πανδημίας εξασθενίσει, αλλά οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού είναι πιθανό να επιμείνουν.
  6. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να κινηθεί πιο κοντά σε μια ουδέτερη νομισματική στάση το 2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here