Με κόκκινη γραβάτα εμφανίστηκε στο Ζάππειο Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για το χρέος. Λίγο αργότερα ωστόσο, την έβγαλε.

O πρωθυπουργός εξήγγειλε «στοχευμένες ελαφρύνσεις, μείωση φόρων, αύξηση του κατώτατου μισθού για να στηρίξουμε αυτούς που έδωσαν τη μάχη για να βγούμε από τα Μνημόνια».

«Αναλάβαμε το δύσκολο αλλά αναγκαίο καθήκον του μετασχηματισμού της χώρας. Σε αυτή την προσπάθεια συγκρουστήκαμε σφοδρά, συμβιβαστήκαμε επώδυνα, δουλέψαμε σκληρά αλλά δεν δειλιάσαμε. Δεν διστάσαμε μπροστά σε δυσκολίες & εμπόδια. Φτάσαμε ως εδώ. Φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων. Δεν έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χθες. Στην Ελλάδα της σπατάλης, των πελατειακών σχέσεων, της γενικευμένης φοροδιαφυγής, της διαφθοράς. Το αντίθετο. Σημαίνει ότι μπορούμε πια, με τις δικές μας δυνάμεις, να οικοδομήσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος. Η απόδοση της οικονομίας μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε μείωση φόρων το 2019 αλλά και σε υποστήριξη του κοινωνικού κράτους. Να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης και σε μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα».

«Καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους ενός χρέους που κληρονομήσαμε από την παλιά Ελλάδα. Το χρέος είναι βιώσιμο».

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here