Πλησιάζει η 11η Φεβρουαρίου, μέρα που προγραμματίζεται η κατάθεση προσφορών στον επαναληπτικό διαγωνισμό για τη 10ετή σύμβαση διαχείρισης του αθλητικού στοιχήματος με τη μετοχή χθες της Intralot να παίρνει τα πάνω της. Στο 0,486 ευρώ (+4,74%) με συναλλαγές 223.260 μετοχών, αξίας 104.553 ευρώ.
Ο πρώτος διαγωνισμός, στον οποίο είχε καταθέσει προσφορά μόνο η Inteltek ( με 55% η τουρκική Turkcell, με 45% η Intralot)  ακυρώθηκε, στα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς οι τουρκικές αρχές θεώρησαν πως δεν υπήρξε ανταγωνισμός. Η νέα προκήρυξη προβλέπει περισσότερο ελαστικούς όρους προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους ενδιαφερόμενους κάτι που ενισχύει την θέση του σχήματος στο οποίο συμμετέχουν η τουρκική Turkcell και η δική μας Intralot.
Σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη προβλέπεται πως δεν θα γίνουν δεκτές προσφορές από κοινοπραξίες διαφορετικών επιχειρήσεων, αλλά μόνο από μεμονωμένες εταιρείες.
Με βάση την τουρκική κυβέρνηση κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του νέου στοιχήματος προβλέπονται έσοδα 2,7 δισ. ευρώ (17 δισ. τουρκικές λίρες).
Εκτίμηση μου, πως στις συνεδριάσεις που ακολουθούν (σήμερα Τετάρτη έως και Παρασκευή) η μετοχή της Intralot έχει βάσιμους λόγους για να…πάρει τα πάνω της

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here