Προς την τρίτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών οδεύουν τα ασιατικά χρηματιστήρια εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για την πορεία της κινεζικής οικονομίας και φόβων ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ θα παραμείνουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις ΗΠΑ έχουν εντείνει τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve, εκμεταλλευόμενη τις αντοχές τις αμερικανικής οικονομίας, θα επιλέξει να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα τα επιτόκια της προκειμένου να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό.

Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές αναθεωρούν καθοδικά τις εκτιμήσεις τους για την κινεζική οικονομία παρά τις προσπάθειες των νομισματικών αρχών να τονώσουν την ανάπτυξη, με τις ανησυχίες να εστιάζουν στους ισχυρούς κλυδωνισμούς που συνεχίζει να γνωρίζει η αγορά των ακινήτων.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei χάνει 0,55% στις 31.450,76 μονάδες και οδεύει για απώλειες πάνω από 3% σε εβδομαδιαία βάση.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ιαπωνία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 3,3% τον Ιούλιο από ένα χρόνο νωρίτερα, μετά από παρόμοια άνοδο τον Ιούνιο. Ο δομικός δείκτης που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια αυξήθηκε στο 4,3% από 4,2% τον Ιούνιο.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 1,45% διευρύνοντας τις απώλειες του στην εβδομάδα σε πάνω από 5%, στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση σε δύο μήνες. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Hang Sengh χάνει 1,5%, ενώ ο δείκτης των blue-chips CSI 300 υποχωρεί σε ποσοστό 1%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here