Με απόδοση +5% (για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου) ο Ιούλιος ήταν ο-μέχρι τώρα- φιλικότερος για τους long μήνας του 2022.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο έβδομος μήνας του έτους έρχεται με την θετική απόδοση του να επιβεβαιώσει την εξαίρεση στον κανόνα του Sell in May...
Το Go Away, κατά πως φαίνεται λόγω νέων δεδομένων (και ) στις αγορές, ραγδαίων εξελίξεων κ.λ.π μάλλον μετατίθεται για εύθετο χρόνο, καθώς τόσο οι αντικρουόμενες (long vs short) εκτιμήσεις των επενδυτικών οίκων, αναλυτών όσο τα νεότερα στα διάφορα ανοιχτά μέτωπα προοιωνίζονται έναν “καυτό” Αύγουστο.
Με την αγορά να εστιάζει μεν στην ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων 6μηνου (την Τρίτη η Alpha Bank, Τετάρτη η Τρ. Πειραιώς, Πέμπτη ο ΟΤΕ) στον χώρο των deals (ο “γάμος ανάγκης” Ερρίκος Ντυνάν- Euromedica επενεργεί ήδη στον ευρύτερο κλάδο) μέχρι την στάση, που θα τηρήσει η Αγκυρα.

Μετά από τις σημαντικές απώλειες του Ιουνίου και του Μαΐου, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να κλείσει με κέρδη τον Ιούλιο, κάνοντας μάλιστα ένα σημαντικό σερί ανόδου τις τελευταίες εβδομάδες, με τον τζίρο όμως να μην βοηθά στην προσπάθεια ανάκαμψης.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου με άνοδο +1,37% στις 851,02 μονάδες.

Ο τζίρος ανήλθε στα 55,54 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 27,23 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 5,72 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο +1,36%, στις  2.050,08 μονάδες, ενώ στο +0,19% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.363,28 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο +1,39% στις 521,14 μονάδες.

Σε επίπεδο μήνα  ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε κέρδη +4,7%. Ο FTSE 25 κέρδισε +5,5%.

Από την αρχή του έτους, ο γενικός δείκτης και ο FTSE 25 χάνουν πάνω από -6%, ενώ κοντά στο +10% είναι η πτώση για τον τραπεζικό δείκτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here