Μόλις 6 συνεδριάσεις μετρά ο Ιανουάριος, που ξεκίνησε με αρνητικό πρόσημο την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 του μηνός έκανε χαμηλό οριακά στις 600 (600,12 μονάδες) με τις 5 να χτίζουν ένα ανοδικό 5άρι σερί που φέρνει τον ΓΔ προς τις 640 μονάδες.
Το ωραίο είναι, πως κόντρα στις προβλέψεις των “ειδικών” και των καθ΄έξιν καταστροφολόγων οι αγορές, το δικό μας το μαγαζάκι του τρόμου κάνουν ένα από τα καλύτερα έμπα νέας χρονιάς.
Στις 2,584 μονάδες ο S&P 500, στις 10.893 ο DAX και όπως σημειώνουν ξένοι αναλυτές κυρίως δύο λόγοι-αφορμές ήταν ικανοί για να αναστρέψουν το κλίμα:

  • από τη μία η ευελιξία που έδειξε ο Jerome Powell, μετά την “επίθεση” Trump για τον ρόλο της Fed, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να ακολουθήσει και άλλη, πιο φιλοεπενδυτική, πολιτική στο θέμα των επιτοκίων.
  • Από την άλλη οι προσδοκίες και η προεξόφληση που στήθηκε για τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο.

Τόχω πει πολλές φορές οι δύο πλευρές, αμφότεροι μεγάλοι, πολύ μεγάλοι παίκτες θα πάνε σε μία win-win συμφωνία με περισσότερο κερδισμένη αυτήν που “κόβει” το μοναδικό αποθεματικό νόμισμα στον κόσμο.

Η Κίνα δεν είναι Ευρώπη, που φθίνει, και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Πρόεδρος, για αυτό να περιμένετε μία διακρατικού τύπου συμφωνία. Και αυτό θα αρέσει στις αγορές.

Στα δικά μας τώρα. Σε μόλις 6 συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ήδη μία 40άδα (!) μετοχών προσφέρει αποδόσεις από 5% μέχρι 22%, και σας μιλάω για ΟΤΕ, Μυτιληναίο, AlphaBank, ΟΠΑΠ μέχρι ΚΕΚΡΟΨ, ΕΚΤΕΡ, ΚΑΜΠΑΣ, CENTRIC και βεβαίως ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ με +22%. Για την τελευταία ΔΕΝ πρέπει να έχετε παράπονο, για αυτό κάθε πρωί banks.com.gr και όλο και κάποιο χαρτάκι θα δίνουμε.
ΚΑΜΠΑΣ. Πολλά τα κομμάτια, που αλλάζουν χέρια καθημερινά και το σημαντικό απορροφώνται από λίγους συγκεκριμένους κωδικούς.
Τι ετοιμάζουν οι Καλλιτσάντσηδες δεν το γνωρίζω αλλά δεδομένων των προθέσεων τους για τον Ανεμο, συνεχίζω να παρακολουθώ το χαρτί.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here