της  Ελενας Ερμείδου, μετάφραση από τα Lloyd’s.com

Τρεις προτάσεις καταθέτουν σήμερα τα Lloyd’s του Λονδίνου για την ανασυγκρότηση της παγκόσμιας οικονομίας και την έξοδο της από την κρίση της πανδημίας του Covid-19.

Την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων κόντρα σε ένα νέο κύμα πανδημίας, την ενίσχυση ανθεκτικότητας της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και της ψηφιακής οικονομίας, τον σχεδιασμό για την ενίσχυση μηχανισμών προστασίας απέναντι σε ένα μελλοντικό καταστροφικό γεγονός.

Μόνο οι κυβερνήσεις επισημαίνουν μπορούν να καλύψουν, την ανάγκη προστασίας της κοινωνίας απέναντι σε ένα μέλλον αβέβαιο, καθώς η παρουσία του COVID-19 λειτουργεί καταστροφικά στην παγκόσμια οικονομία, απαιτώντας πόρους που δεν μπορούν να καλυφθούν από ιδιώτες μόνο.

Με στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων τα Lloyds παραθέτουν πλαίσιο τριών προτάσεων, δύο εκ των οποίων των απαιτούν την παρέμβαση των κρατών με την συνεργασία της αντ/ασφαλιστικής αγοράς. Κοινωνία και οικονομία, εάν εφαρμόσουν τρεις προτάσεις θα είναι προστατευμένες απέναντι σε μία εκ νέου επέλαση του Covid-19,  και απέναντι σε άλλου είδους πανδημικά συμβάντα,  (ReStart και Recover Re) και άλλων πανδημιών, αλλά συστημικών καταστροφικών,(Black Swan Re).

(RestarRE): Λύση έναντι διακοπής επιχειρηματικών λειτουργιών (BI), απώλεια εσόδων άνευ φυσικών  για  μελλοντικά κύματα COVID που εστιάζει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ΗΒ μελετάται από την αγορά των Lloyds και τα Συνδικάτα. Στα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος ΒΙ μία σειρά ορίων που διασφαλίζουν τον ασφαλισμένο χωρίς να απαιτείται κυβερνητική παρέμβαση.  Το προϊόν θα υποστηρίζει το άνοιγμα των ΜΜΕ, προσφέροντας μια σειρά ορίων που διασφαλίζουν ότι είναι προσιτό για τους πελάτες, χωρίς να απαιτείται κυβερνητική υποστήριξη.

Recover Re: Λύση μέσω ασφαλιστικών καλύψεων, μετά την εκδήλωση του συμβάντος για περιστατικά μη ζημιών συμπεριλαμβανομένου και του Covid-19  με σκοπό τον περιορισμό των επιπτώσεων. Με την εφαρμογή του σχεδίου αυτού μπαίνουν στην αγορά δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια τα οποία μέσω μηχανισμών δανεισμού προσφέρουν στήριξη στους ασφαλισμένους. Το πλέγμα των λύσεων αυτών μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή σε όποια χώρα υπάρχει συμφωνία μεταξύ κράτους και της αγορά ιδιωτικής ασφάλισης.

Black Swan Re: Λύση που εδράζεται στους μηχανισμούς της αντασφάλισης και στην συνεργασία των κυβερνήσεων, με σκοπό την προστασία των πολιτών από τον αντίκτυπο των συστημικών καταστροφικών συμβάντων έναντι πανδημιών και διαρροών της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, διακοπών επιχειρηματικών λειτουργιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Το πλέγμα των λύσεων αυτών παρέχει αντασφαλιστικές καλύψεις  προς επιχειρήσεις έναντι συμβάντων (non-damage) μέσω μίας δεξαμενής κεφαλαίων, τα οποία υποστηρίζονται από κρατικές εγγυήσεις.

Τα Lloyd’s, παράλληλα αναπτύσσουν  ένα Κέντρο Αριστείας που υποστηρίζεται από επενδύσεις έως και 15 εκατομμυρίων στερλινών. Το Κέντρο θα δημιουργήσει πόρους και δυνατότητες για καλύτερη κατανόηση, μοντελοποίηση και δημιουργία προϊόντων που προστατεύουν καλύτερα τους πελάτες από συστημικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των πανδημιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ