Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κριστίν Λαγκάρντ Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και από χθες …η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το μέλλον του πλανήτη και πολύ περισσότερο το μέλλον της Ευρώπη βρίσκεται πλέον στα χέρια 3 γυναικών, μιας Γερμανίδας, μιας Γαλλίδας και μιας Βουλγάρας

Η 65χρονη Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα επελέγη χθες εκπρόσωπος της Ευρώπης στο ΔΝΤ ενώ  εκπρόσωπος των Η.Π.Α. θα τοποθετηθεί στην Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank).

Στην Παγκόσμια Τράπεζα, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του επαγγελματικού της βίου πριν γίνει γενική της διευθύντρια το 2017, απέκτησε εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η μέχρι χθες διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, κατά την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία κέρδισε την πλειοψηφία του 55% των ψήφων των 28 κρατών της ΕΕ – δηλαδή τη στήριξη 16 κρατών-μελών-αντιπροσωπεύοντας τουλάχιστον το 65% του πληθυσμού του μπλοκ – και έτσι αναδείχθηκε  υποψήφιος διάδοχος της Κριστίν Λαγκάρντ που ήδη μαζεύει τις βαλίτσες της για την Φρανκφούρτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here